Alpha Steppa – 3rd Kingdom

Artist: Alpha Steppa
Album: 3rd Kingdom
Label: Steppas Records
Catalog No.: ASLP006
Data lansării: 7 Iulie 2017
Format: CD | Digital | Vinil

Buy from boomkat

La doi ani de la lansarea LP-ului său de debut, Rooted & Grounded, și după un an de turnee în jurul lumii, producătorul britanic Alpha Steppa revine în atenția noastră cu cel de-al doilea album de studio, intitulat 3rd Kingdom.

Data de lansare a materialului, 7.07.2017, a fost aleasă pentru a coincide cu aniversarea de șapte ani a label-ului Steppas Records, o casă de discuri care poartă stindardul genului dub contemporan și al expansiunii frontierelor sale.

Albumul include un total de 12 producții, îmbinând piese vocale cu creații strict instrumentale, și este un rezultat al călătoriilor lui Ben în jurul lumii, putând fi privit drept un jurnal de călătorie ce consemnează oamenii pe care producătorul i-a întâlnit și experiențele prin care a trecut.

Majoritatea artiștilor cu care Alpha Steppa a colaborat pentru realizarea acestui LP fac parte din generația nouă, provenind din țări precum Rusia, Italia / Senegal, Nigeria, Jamaica, Suriname sau Brazilia. Astfel, producătorul a intenționat să aducă laolaltă o comunitate globală, oferind impresia unei creații locale, deși aceasta este răspândită pe tot mapamondul.

Filozofia orientală (Tai Chi și texte clasice precum I Ching) joacă un rol important în muzica și viața personală a lui Ben, iar o caracteristică a albumului este că din fiecare piesă un mic element este extras și folosit pentru a iniția următoarea creație. Fie că este doar un sunet de hi-hat sau snare, un sample, o reverberație, fiecare melodie este conectată, oferind albumului consistență și unitate, pentru a realiza un cerc complet: “when you get to the end of the album, you’re right back at the beginning, în a way…

LP-ul debutează cu piesa care îi dă titlul, 3rd Kingdom, înregistrată în colaborare cu artistul rus Tenor Youthman. Aceasta se distinge prin versuri conscious și un instrumental care îmbină pe un ritm stepper linii melodice de flaut și trompete.

Urmează o reinterpretare a clasicului hit Heart Made of Stone din 1980, al grupului The Viceroys, cântat acum de o voce feminină, și anume Sistah Awa.

În continuare, pe piesa Ancient TribesNai-Jah ne vorbește despre triburile străvechi și colonizarea acestora de către lumea nouă, prin impunerea religiei și eliminarea tradițiilor. Instrumentalul în ritm stepper ce îl acompaniază pe artist are un sunet deosebit, fiind dominat de o linie melodică rafinată de flaut.

Prima producție strict instrumentală de pe album are titlul Concrete Meditation, și este condusă de un bass puternic dublat de o linie melodică de sintetizatoare, păstrând însă și elemente dub tradiționale, precum trompetele și skank-urile de pian.

Pe piesa Soulfire, interpretată de către artistul new-yorkez Double Tiger, Alpha Steppa face o excursie în genul dub modern cu influențe dubstep, însă revine apoi la stilul dub tradițional pe creația numită Mek We March.

Producția este înregistrată împreună cu Cologne și se remarcă printr-o linie melodică memorabilă de trompete, așezată pe un ritm stepper solid, cu un bass dominant și o atmosferă meditativă.

Pe Mycelial Connection, Alpha Steppa face echipă cu brazilienii de la High Public Sound pentru a ne oferi o producție strict instrumentală în ritm stepper, iar apoi tiparul ritmului este schimbat pe piesa numită Jah Jah Creation.

Aceasta este o colaborare triplă, pe care ne putem delecta cu flautul lui Don Fe, vocea lui Ras Tinny, și tobele și vocea lui Jonah Dan, membru al duo-ului Shades Of Black.

Urmează probabil cea mai memorabilă piesă de pe album, intitulată The Time Has Come, care ne încântă auzul cu o linie melodică divină de vioară în interpretarea lui Ras Divarius, și o prestație vocală pe măsură venită de la Nai-Jah, care cântă despre vremurile tulburi în care trăim, îndemnându-ne să căutăm bunătatea din noi pentru a scrie o istorie mai bună.

În continuare, regăsim două producții dub strict instrumentale, iar albumul se încheie cu o colaborare conscious înregistrată împreună cu Cologne, intitulată Prophecies.

Prin albumul 3rd Kingdom, Alpha Steppa ne oferă o nouă experiență dub rafinată, menită să ne pună în mișcare atât corpul cât și mintea. În cuvintele sale: “We call it conscious soundsystem music, which basically means that when we are producing a song or working with an artist, we like to have some kind of a message, it’s as much about the message as it is the music.

Vă invităm să vizionați, mai sus, videoclipul realizat pentru excelentul single The Time Has Come și să ascultați albumul în întregime. Enjoy!

TRACKLIST:

01. 3rd Kingdom (feat. Tenor Youthman)
02. Heart Made of Stone (feat. Sistah Awa)
03. Ancient Tribes (feat. Nai-Jah)
04. Concrete Meditation
05. Soulfire (feat. Double Tiger)
06. Mek We March (feat. Cologne)
07. Mycelial Connection (feat. High Public Sound)
08. Jah Jah Creation (feat. Jonah Dan, Ras Tinny & Don Fe)
09. The Time Has Come (feat. Nai-Jah & Ras Divarius)
10. The Gate
11. Liberation
12. Prophecies Unfold (feat. Cologne)

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume!Alpha Steppa - 3rd Kingdom [Cover]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *