Chronixx – Chronology

Available at Amazon Download on iTunes

Artist: Chronixx
Album: Chronology
Label: Soul Circle Music
Data lansarii: 7 Iulie 2017
Format: CD | Digital | Vinyl

Chronixx lansează la începutul lunii iulie, albumul său de debut, intitulat Chronology, cu ajutorul label-ului Soul Circle Music.

Încă din 2012, Chronixx, Jamar McNaughton pe numele său real, și-a pus amprenta pe calitatea muzicii reggae, construindu-și o audiență deosebit de vastă la nivel global. Este cel de-al patrulea material în tot acest timp pentru artistul de doar 24 de ani, după EP-ul Dread & Terrible (2014) și mixtape-urile Roots & Chalice (2016) și Start A Fyah (2012).

Chronology spune povestea unui tânăr jamaican, plin de talent muzical, care duce mai departe moștenirea muzicală a Jamaicăi și luminează drumul asculătorilor prin iubire. Creația este despre evoluție, dragoste, Rastafari, răzvrătire împotriva sistemului și continuitate în muncă.

sursa foto: https://www.facebook.com/chronixxmusic/photos

Albumul este unul dintre cele mai așteptate ale ultimilor ani și bineînțeles că nu dezamăgește. Din contră, pentru fanii adevărați ai lui Chronixx va rămâne un clasic. Din punct de vedere al sound-ului, Chronology se încadrează ca linie fină între conscious dancehall și complex nu-roots, cu o atingere r&b, soul sau chiar hip-hop pe alocuri.

Despre influențele din muzica sa, Chronixx a declarat recent pentru billboard:

We are all influenced by different sounds, some people would rather hide it, and untruthfully stick to one thing, but for me it is all about connecting the dots. I am proud to have this album called reggae because anyone who can successfully make that mystical reggae sound must be a diligent, bright musician. But I don’t sit and ponder what kind of genre to make or try to contain it because then you won’t experience the spiritual part where the music is making itself.

Partea de producție sau de co-producție a celor șaisprezece piese este semnată chiar de Chronixx, artistul colaborând și cu alte nume pe partea de creație, cum ar fi duo-ul francez Bost & Bim. Legendarul chitarist Donald Kinsey (ce a lucrat în trecut cu Bob Marley sau Peter Tosh) a fost recrutat pentru a-și pune amprenta pe câteva piese. Impresionant este faptul că fiecare sunet de pe Chronology este înregistrat live, neutilizându-se niciun sample de instrument.

Singura colaborare de pe Chronology este înregistrată în dreptul lui Chronicle, tatăl său, căruia în același interviu menționat mai sus, Chronixx a ținut să-i mulțumească pentru faptul că i-a îndrumat pașii în muzică încă de la 6 ani.

Acestea fiind zise, vă invităm să ascultați în continuare întreg albumul, iar dacă doriți, puteți consulta versurile pieselor aici.

Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Spanish Town Rocking
02. Big Bad Sound feat Chronicle
03. Skankin' Sweet
04. Ghetto Paradise
05. Country Boy
06. Smile Jamaica
07. I Can
08. Selassie Children
09. Black is Beautiful
10. Majesty
11. Loneliness
12. Likes
13. Tell Me Now
14. Legend
15. Christina
16. I Know Love (Bonus Track)

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Zona Reggae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *