Cronică: Iration Steppas & Echo Ranks @ TimeShift, București

Joi seara, am putut asista la cel de-al treilea show marca Iration Steppas în România. Acest lucru s-a petrecut pe scena Black Rhino, găzduită de festivalul TimeShift din București. Mark Iration nu a venit singur, ci a fost însoțit la microfon de către Echo Ranks.

Puțin după ora 3, imediat după Mala, legendă a muzicii dubstep și nu numai, Iration Steppas și-au făcut apariția pe scenă. Și ni s-a făcut pielea de găină încă de la prima piesă (un dubplate de la Charlie P și YT) auzită pe boxele tip Funktion-One, foarte puternice ca nivel de propagare a sunetului și apropiate ca și claritate de un soundsystem veritabil.

Setul Iration s-a împărțit în trei părți: prima reggae – dub, a doua orientată mai mult către bass music, iar a treia exclusiv dub. A surprins faptul că Mark Iration s-a băgat în repetate rânduri pe partea de interpretare (mult mai des decât în precedentele dăți când l-am văzut la treabă), acompaniindu-l astfel pe Echo Ranks. Din păcate, Echo Ranks nu s-a auzit prea bine per total, microfonul său nefiind setat la un nivel care putea acoperi bass-ul puternic marca Iration. Nici până acum nu înțeleg de ce sunetiștii nu au făcut nimic în sensul ăsta, măcar să-i ridice volumul la nivelul microfonului lui Mark..

Zona Reggae
Iration Steppas & Echo Ranks | sursa foto: Good Stuff (Black Rhino)

În fine, revenind la părțile bune.. 🙂 Nu au lipsit din program dubplate-uri de top, precum unul cu Dennis Brown și Mr Williamz în prim-plan sau altul cu Shanti D, sau piese clasice pentru ultimele sesiuni Iration Steppas, cum ar fi celebra Sun Is Shining (Remix), Sweet Dreams (Remix) sau Gypsy Dub. Spectacolul a fost încheiat cu versiunea asta de la Kilimanjaro.

Ar mai fi de spus că și Mala ne-a surprins plăcut în câteva rânduri, cu un remix dubstep de excepție pentru Gangsta For Life (Mavado), pe care a făcut și pull-up și bineînțeles cu Topper Top. Ar fi fost perfect dacă am fi auzit și remixul de la Victory, dar din păcate nu s-a întâmplat. 🙁

Acestea fiind zise, big op Black Rhino pentru organizare. Așteptăm cu interes următoarele evenimente.

Urmăriţi-ne pentru mai multe ştiri reggae!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *