Damian Marley – Stony Hill

Available at Amazon

Download on iTunes

Artist: Damian Marley
Album: Stony Hill
Label: Republic Records
Data lansarii: 21 Iulie 2017
Format: CD | Digital 

Așteptat de nu mai puțin de doisprezece ani, Stony Hill, cel de-al patrulea album solo al lui Damian Jr Gong Marley, este gata pentru apariție la jumătatea lui iulie 2017.

Acesta urmează din punct de vedere discografic lui Mr Marley (1996), Halfway Tree (2001) și Welcome To Jamrock (2005). Pe lângă creațiile respective în toată această perioadă au existat nenumărate alte single-uri semnate de Jr Gong sau albume realizate în colaborare cu alți artiști, proveniți din alte genuri muzicale.

Legat de perioada de timp de doisprezece ani, artistul a declarat următoarele într-un interviu pentru thefader:

It’s really just because the record is finished now. It wasn’t really like I had chosen for it to be 12 years since my last album or that this time was better than any other. Life just worked out that way.

There are a few ideas on the album that existed before I had even started working on Distant Relatives with Nas. So some of these songs go back to about 2008 when I had originally recorded what was supposed to be my next solo album. But the bulk of the work was done over the last two years.

Numele noului material de optsprezece piese provine de la suburbia Kingstonului în care Damian Marley a copilărit. Cântecele de aici conțin mesaje mature, cu substanță, livrate în cel mai pur stil Jr Gong. Stilul pe Stony Hill, un album de 75 de minute, se împarte între reggae și dancehall, plus ceva experimente venite din alte genuri dragi lui Damian. La capitolul invitați punctează fratele său, Stephen, pe trei piese, și Major Myjah.

Albumul se deschide cu un scurt intro, ce beneficiază de câteva cuvinte înțelepte, și este deschis din punct de vedere muzical de Here We Go, o piesă plină de potențial, ce beneficiază de un sample din celebra Jah Is Watching a lui Dennis Brown. După cum știm, nu este prima dată când Jr Gong se folosește de creații mai vechi ale lui Dennis, acest lucru sugerând încă o dată respectul pe care-l poartă celui supranumit The Crown Prince Of Reggae. 🙂

Urmează o serie de trei piese deja cunoscute publicului larg, în care Damian îi pune pe gânduri pe cei care au o gândire judgemental (Nail Pon Cross), în care ni se vorbește despre comunitate și evenimente care ne guvernează viața (R.O.A.R. – cu sample din Me & OonuBuju Banton), și în care avem parte de un ganja-anthem (Medication).

Albumul se continuă cu Time Travel, o piesă cu mesaj puternic, care amintește de istoria recentă, de lumea modernă și se întreabă retoric oare ce-i va rezerva viitorul fiului său în vârstă de 7 ani. Living It Up, un cântec cu influențe disco-soul, are un vibe optimist și ne amintește că atât timp cât muncim din greu, succesul va veni de la sine. Looks Are Deceiving și The Struggle Discontinues sunt două piese roots, cu mesaj puternic, care ne învață cum să supraviețuim zbuciumului intern. Ca și interpretare, pe aceste două creații Jr Gong aduce puțin cu tatăl său.

Zona Reggae

Ajungem la jumătatea lui Stony Hill și ne delectăm cu Autumn Leaves, o baladă liniștitoare pe care Damian Marley își demonstrează calitățile de singer și cu Everybody Wants To Be Somebody, un cântec pentru care titlul vorbește de la sine.

Trecem la un nou nivel experimental pe Upholstery, o combinație de dancehall cu r&b și beat-uri moderne, pe care se remarcă și Major Myjah, fiul lui Bounty Killer. Tot în categoria experimental includem și Grown & Sexy, dar și Perfect Picture, piese pe care apare și Stephen.

Revenim mai aproape de reggae pe So A Child May Follow, un cântec optimist, matur și educativ, care ne face să fim puțin visători. Suntem readuși însă repede cu picioarele pe pământ de Slave Mill.

Albumul se încheie cu Caution, un track care sigur o să facă ravagii cântat live și cu Speak Life, o rugă cântată din suflet.

Acestea fiind zise vă dorim audiție plăcută și să sperăm că nu va fi nevoie să așteptăm încă 12 ani până la următorul album semnat de Jr Gong. 😀 BOOM!

TRACKLIST:

01. Intro
02. Here We Go 
03. Nail Pon Cross 
04. R.O.A.R. 
05. Medication feat Stephen Marley 
06. Time Travel 
07. Living It Up 
08. Looks Are Deceiving
09. The Struggle Discontinues 
10. Autumn Leaves 
11. Everybody Wants To Be Somebody 
12. Upholstery feat Major Myjah 
13. Grown & Sexy feat Stephen Marley 
14. Perfect Picture feat Stephen Marley
15. So a Child May Follow 
16. Slave Mill 
17. Caution 
18. Speak Life

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Zona Reggae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *