Electric Castle 2017 – impresii, poze & video

articol scris de Magda Moldovan

Vă oferim zilnic impresiile noastre scrise la cald direct de la Electric Castle, însoțite de poze și video. Curând, vom detalia și ce s-a întâmplat la scena Roots (cea de care suntem legați în mod direct) pe parcursul celor patru zile.

Informații extrem de utile despre eveniment puteți găsi și accesând următoarele link-uri:

electriccastle.ro
Facebook Electric Castle

Ziua 0 la Electric Castle 2017

În ziua deschiderii festivalului, am mers să ne luăm brăţările şi să ne plimbăm puţin în recunoaştere. Spre bucuria noastră, anul acesta am putut să luăm autobuzul şi din parcarea Iulius Mall. 🙂

Drumul a fost relativ ok şi am ajuns la coada intrării în festival. După intrare, primit brăţara (roz!) şi controlul uzual de la security, am luat o broşură şi un program şi ne-am oprit la credit point, unde, la fel ca anul trecut, trebuia să încărcăm bani pe cardul brăţării, pentru plăţile din interiorul festivalului. Am luat mai apoi la pas domeniul castelului, ca să explorăm puţin înainte să se lase seara. Decorul şi amenajarea sunt în mare parte ca şi anul trecut. Am văzut ceva mai multe zone acoperite şi mai multe scene cu acoperiş sau / şi cu podea.

Trebuie să menţionez că nu plouă. 🙂 Deşi a fost o tură de grindină marţi şi a plouat miercuri în timpul zilei, când am ajuns la Bonţida ne-am bucurat de o vreme însorită şi aproape că ne era cald în cizmele de cauciuc, încălţate totuşi din precauţia experienţelor anterioare. 🙂

Câteva zone din festival erau încă în pregătiri, dar am putut admira priveliştea cunoscută deja, cu ceva detalii noi.

Poze Electric Castle 2017 – Ziua 0

Ziua 1 la Electric Castle 2017

Joi am ajuns în jurul orei 18.30 la festival, după un drum cu autobuzul, de data asta o idee mai răcoros. Recomandăm autobuzele, fiind mai ieftine şi mai sigure decât parcarea pentru maşină, indiferent de condiţiile meteo. Din fericire, nici în ziua 1 nu s-au anunţat ploi, iar soarele a rămas cu noi până la apus. Aşa că ne-am bucurat de o vreme extraordinară, în tenişi.

Am avut un program artistic destul de variat.

La Roots Stage am prins Áfonya, Zion Train şi Dillinja (fără nevoie de introducere). Au mai încălzit urechile şi Ursu Dub, Digital Selekta, Serious Dub, Simple Sample, Pokyman & Lukie Fwd, High Kulture, în ordinea programului.

Făcând un pic de slalom între scene, am reuşit să ne bucurăm câte puţin şi de Byron, Beardyman şi Moderat la Main Stage, Slaves (punk-rock/hc-punk, UK – faină surpriză), Metrik & Dynamite MC la Hangar.

Nu ar fi fost posibilă toată explorarea noastră fără energia de la Food Court, pe care îl recomandăm cu drag, cel puţin pentru diversitatea preparatelor expuse, dar trebuie să menţionăm şi dulciurile de lângă Roots Stage, în caz că scade glicemia de la prea multă ţopăială.

O mini-scenă faină am găsit spre seară şi lângă zona Beck’s, unde am putut să ascultăm nişte drum’n’bass printre raze de apus.

Menţionăm şi show-ul electric (la propriu) pe care l-au oferit Tesla Fighters, la care majoritatea publicului spontan a rămas mască.

Am observat şi activităţile de la Beard Brothers, Booha Mansion, Hideout Stage, Tech World, şi probabil că mai sunt şi altele, pe care cu siguranță le vom descoperi zilele următoare.

Poze Electric Castle 2017 – Ziua 1

Ziua 2 la Electric Castle 2017

Vineri am ajuns la castel în jurul orei 18, după ceva mai multă coadă la autobuze și un drum mai lung datorat lucrărilor de reparații la soșele.

Am început cu o pauză de limonadă, pe marginea lacului, după care ne-am mai odihnit puțin în ‘pădure’ la Hideout Stage, unde am avut ocazia să îi ascultăm live pe cei de la Kosmic Blues. A sunat chiar foarte bine.

Hideout Stage are un decor extrem de fain și confortabil dacă îți place să admiri copacii în timp ce asculți muzică tolănit pe perne…

Am facut o oprire scurtă și pe la Roots Stage, unde erau cei de la Genmaica. La Roots am mai avut azi în program UFe, TZUC, Raps, Afonya din nou, Dubapest HiFi, Reggae Roast, Ishan Sound și Irie Warriors.

Am văzut Dub Pistols la Main Stage, care par mai faini de la an la an, câteva piese de la Punnany Massif la Hangar, după care am savurat o porție de ‘Grilled halloumi chiabatta’, o creație vegetariană si absolut delicioasa a celor de la ‘Cimbru‘. Am aflat din vorbă-n vorbă că acești artiști culinari merg pe la festivaluri cu rulota lor înfrumusețată de artiștii vizuali Kero & Ocu, așa că puteți saă le gustați preparatele cu încredere.

Revenind la artiștii muzicali, la Main Stage ne-am pierdut printre sunetele și proiecțiile de la UNKLE, am prins o parte din setul NERO, o parte din setul GusGus de la Hangar, și desigur Dubapest HiFi la Roots (pe care îi revedem astăzi în întregime).

Am absentat parțial pentru niște clătite Monkey Business pe care le simt și acum în cerul gurii mentale. Acum ne îndreptăm cu autobuzul EC spre castel și vom reveni cu detalii despre ziua 3. 🙂

Poze Electric Castle 2017 – Ziua 2

Ziua 3 la Electric Castle 2017

Sâmbătă a fost cea mai plină zi de la Castel din acest an. Ne-am trezit târziu, dar mult mai odihniți, ne-am încălțat sandalele și ne-am pus cizmele în rucsac, și după coada de la autobuz am ajuns relativ rapid la Bonțida.

După o oprire la credit point, am făcut o scurtă oprire pe la Roots la Ursu Dub – care ne-a surprins foarte placut. Am mers după o cafea bună de lângă Booha, iar apoi am admirat concertul Coma, cei care ne amintesc mereu de tinerețile noastre și mai proaspete decât prezentul.

Cerul începea să se schimbe ușor. Am trecut pe la Mono Jacks, apoi am mai mâncat niște bunătați de la Food Court pe platoul de la copac de data asta, apoi ne-am încălțat cizmele, și, începând să plouă, ne-am oprit să luăm un Leffe de la Beer Garden. Aici ne-am și echipat cu pelerinele, ca și mulți alții, adăpostiți sub acest acoperiș.

Nu am zăbovit prea mult și am pornit prin ploaie spre Main Stage, unde Architects au făcut un show super fain pe care chiar mă bucur că l-am ‘testat’ (nu știam de ei până sâmbătă).

S-a oprit încet și ploaia, am prins câteva piese și de la Onuka (destul de interesant), și apoi am mers la Subcarpați. Show fain și destul de complex. Dar probabil pentru ascultătorii lor fideli asta nu e o surpriză.

Ne-am întors la Roots la Dubapest HiFi, care ne-au bucurat din cap până în picioare. Am prins și primele piese din setul Injektah.

După o tură prin festival, am revenit pentru Soom T & JStar (!!!). Pe ea am mai văzut-o doar la Subsonic Festival pe vremuri și chiar m-am bucurat mult să o zăresc în program.

Din fericire, nici după asta nu s-a terminat distracția pentru noi. La Hangar, Etherwood ne-a rupt și ultimul strop de energie, mult peste așteptări față de alte festivaluri la care îl văzusem.

Ora 4 ne-a prins din nou la Roots, unde Kenny Ken încingea și el desigur publicul. Am prins doar o parte din set și nu am stat până la final, fiindcă nu mai puteam să calc fără dureri.

Oricum, mă bucur că am prins câte puțin din toate și am plecat învinși de coada de la autobuz, care parcă marca sfârșitul acestei nopți minunate.

Revenim curând cu detalii din ultima zi a festivalului. 🙂

Poze Electric Castle 2017 – Ziua 3

Ziua 4 la Electric Castle 2017

Ziua de duminică a fost cel puţin la fel de plină ca şi sâmbătă. Aş fi vrut să înceapă cu show-ul colegilor de la Cercul Întreg de la EC Sessions, însă am dormit până târziu, aşa că a început cu ‘micul dejun’ pe ritmuri de Diamonds are Forever (~17:30). Lângă Hangar am savurat o salată grecească şi o frigăruie cu legume şi fructe (yummy) de la Food Court.

Apoi, ne-am odihnit puţin la soare acompaniaţi de House Of Pain la Main Stage, am fost gâdilaţi de piesele copilăriei şi de câţiva stropi mici de ploaie, dar în restul zilei ne-a însoţit vremea frumoasă cu care am fost de-a dreptul recompensaţi zilnic la această ediţie de festival (exceptând ploaia trecătoare de sâmbătă).

Tot la Main Stage, ne-am hotărât să îi revedem după mulţi ani pe Şuie Paparude, şi cu ocazia asta ne-am amintit că Bean face parte din componenţa lor de ceva vreme. Aşa că cel puţin partea vocală se apropie (desigur) de Subcarpaţi. Dar ne-am întâlnit şi cu piesele clasice de pe la începuturile Şuie Paparude.

Am pornit apoi spre Roots, unde i-am mai prins pe cei de la Genmaica, şi apoi prima parte de la Bush Mad Squad. La Roots, am mai avut parte de IrishDub, Irie Warriors, Dancehall Tradition, King Jammy, OBF feat Shanti D şi ZO, în ordinea programului.

Am ascultat primele piese de la Franz Ferdinand la Main Stage, după care am fugit spre Hangar, unde am avut ocazia să-i vedem pe Atari Teenage Riot. Ca sa citez un clasic în viaţă, “exact cum mi-i aminteam”. 😀 A meritat şi acest show.

Apoi, am trecut pe la deadmau5, dar nu prea rezonam cu beat-urile sale, aşa că m-am întors la Roots, unde performa King Jammy

Nu după mult timp am ajuns şi la Hangar, unde Displace mixa drum’n’bass şi eu mă miram că nu mi-am dat seama mai repede cine e. Apoi au început cei de la Nosia. Fiind pentru mine o legendă a muzicii drum’n’bass, în special pentru producţiile lor timpurii, am fost puţin plictisită în prima parte a setului unde am auzit variaţiuni consonante cu ultimele lor producţii, dar când mă gândeam să plec au intrat şi piesele ‘clasice’, astfel că am rămas până aproape de final pe pietrişul din spatele Hangarului.

M-am grăbit şi la Roots să văd OBF feat Shanti D şi am încercat să fac un slalom între Roots şi Hangar, unde mixa S.P.Y.. Fiind deja ultra obosită şi cu picioarele ‘degradate’ în cizmele de cauciuc purtate preventiv şi inutil în toată ziua de duminică, m-am retras încet spre credit point, unde am scos ultimii bani de pe brăţară, după care am ieşit din festival şi am ajuns relativ rapid în autobus, coada fiind mult mai light decât vineri şi sâmbătă.

Am tot stat să mă gândesc ce e cu mega-oboseala de la 3-4 dimineaţa, altădată rezistam mult mai mult. E probabil şi lipsa de exerciţiu, însă cu siguranţă vremea prielnică ne-a oferit mai multe ocazii să ne ‘bâţâim’ anul acesta, astfel că şi motoraşele noastre s-au uzat puţin mai repede. Dar oricum am folosit la maximul puterilor timpul petrecut la castel.

Şi uite-aşa am ajuns şi la capătul ediţiei Electric Castle 2017 🙂 sperăm să ne revedem bucuroşi şi în 2018. Ca să cităm panoul EC de la Booha, “Thank you, it’s been emotional!

Poze Electric Castle 2017 – Ziua 4

Pentru Pozele noastre click aici

Urmăriţi-ne pentru mai multe impresii de la evenimente!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *