Mark Wonder – Dragon Slayer

Artist: Mark Wonder
Album: Dragon Slayer
Label: Irie Ites Records | Baco Records
Catalog No.: N/A
Data lansării: 16 Iunie 2017
Format: CD | Digital

Download on iTunes

La mijlocul lunii iunie, artistul jamaican Mark Andrew Thompson aka Mark Wonder a lansat un nou album, intitulat Dragon Slayer.

Materialul reprezintă cel de-al nouălea LP al rastafarianului născut în Kingston, și a fost realizat în colaborare cu francezii de la Irie Ites Records, fiind distribuit de Baco Records.

Titlul albumului, Dragon Slayer, reprezintă și apelativul sub care este cunoscut Mark Wonder, un artist al cărui stil vocal și intonație ne amintesc de artiști precum Curtis Mayfield, Sam Cooke, Ottis Redding și Marvin Gaye. Având drept inspirație legende ale muzicii roots jamaicane, ca Burning Spear, Bob Andy sau Dennis Brown, Mark Wonder se dedică tradiției de a îmbina mesaje militante cu melodii într-un stil captivant.

LP-ul Dragon Slayer include un total de 12 piese roots reggae cu mesaj conscious, două dintre acestea fiind versiuni discomix, extinse cu un mix dub, având o durată de peste șapte minute.

Albumul are un sound omogen, versurile cântate de către Mark Wonder cu timbrul său vocal unic și ușor de recunoscut fiind acompaniate de instrumentale în stil roots clasic, interpretate de legendarul grup jamaican Roots Radics și de duo-ul britanic Mafia & Fluxy.

Din punct de vedere liric, materialul este dominat în mare parte de piese cu caracter militant (Uprising, Freedom Fighters, Militancy, Iyainghi Rebel), însă include și melodii optimiste cu un mesaj înălțator, precum Celebrating This Life sau Dragon Slayer.

Vă invităm să ascultați, mai sus, un mix al acestui album și să vizionați videoclipul piesei People Need Security, înregistrată încă din 2010. Enjoy!

TRACKLIST:

01. Dragon Slayer
02. Celebrating This Life
03. Militancy (Extended Dubwize)
04. Break Dem Asundah
05. Uprising
06. People Need Security
07. Freedom Fighters
08. Lots Of Raging (Extended Dubwize)
09. Hol' Yuh Kulchah
10. Iyainghi Rebel
11. Solomonic Dynasty
12. True Patriots

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!Mark Wonder - Dragon Slayer [Cover]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *