Navigator – Alignment

Artist: Navigator
Album: Alignment
Label: Liondub-ODT Muzik
Catalog No.: LNDBXODT008
Data lansării: 2 August 2017
Format: Digital

Download on iTunes Buy Album

La începutul lunii august, MC-ul londonez Navigator își lansează albumul de debut, intitulat Alignment. Materialul poartă eticheta casei de discuri Liondub-ODT Muzik, fiind cel de-al optulea release label-ului fondat în 2015, o parte din single-urile precedente fiind incluse și pe acest LP.

Momentele importante ale carierei lui Navigator sunt un testament al pedigree-ului său artistic, de la hituri precum Ruffneck sau Warning, lansate alături de grupul The Freestylers, care au ajuns în topuri la nivel global, până la turneul american realizat alături de Lenny Kravitz și hitul drum & bass Mo’ Fire înregistrat împreună cu Rawhill Cru și Bad Company. Mai recent, single-ul Sound The Alarm realizat în colaborare cu Skarra Mucci și Bassface Sascha a câștigat titlul de cel mai bun videoclip la premiile American DnB Awards pentru remixul semnat de Serum.

Pentru LP-ul Alignment, Navigator a colaborat cu o listă internațională de artiști vocali și producători, care include atât nume mari din scena reggae, precum Skarra Mucci sau Ranking Joe, cât și artiști ai scenei drum & bass contemporane, precum David Boomah, Liondub, Roni Size, Marcus Visionary sau Potential Badboy.

Materialul a fost compus ca o încrucișare a genurilor favorite ale artistului, exprimând dragostea sa pentru muzica reggae, dancehall, jungle, drum & bass și progressive breaks.

Navigator.
Navigator. Copyright: Chelone Wolf

Albumul Alignment include 19 piese încadrate de un intro și un outro, legate între ele prin șase skit-uri cu mesaje diverse, acoperind subiecte precum muzica, cultura jungle și influențele reggae, sistemul politic, un tribut adus lui Tenor Fly, sau un mesaj adresat domnișoarelor. Aceeași varietate prezentă în mesajele comunicate pe aceste interludii se regăsește și în conținutul liric al pieselor.

După introducerea în care Navigator ne explică într-un mod foarte științific titlul albumului, Alignment, regăsim un remix jungle semnat de Serum pentru piesa Sound The Alarm, acesta fiind primul single lansat de artist în 2015 prin label-ul Liondub-ODT Muzik.

De aici, facem o excursie în genul dancehall prin intermediul piesei Naah Change, după care un skit care descrie petrecerile drum & bass de cartier face trecerea către Junglist Sound, o producție jungle energică unde lui Navigator i se alătură la microfon legendarul Ranking Joe.

Fanii genului reggae vor fi încântați să descopere linia melodică a piesei, care este inspirată din hitul Uptown Top Ranking de la Althea & Donna, dar și următoarea creație de pe album, un remix reggae realizat de către Sticky Joe pentru piesa conscious cu titlul Meditation Time.

O altă piesă reggae, de această dată dedicată domnișoarelor, are titlul You Rock și se regăsește către finalul albumului, fiind înregistrată în colaborare cu Marumba. Aceasta este urmată și de un skit în care Navigator vorbește despre influențele reggae din muzica jungle și modul în care acestea nu au fost acceptate foarte ușor de anumite persoane fidele genului drum & bass, un gen ce a avut ca origine stilul acid house.

Genul dancehall este explorat de Navigator în continuare pe piesa Powers Everlasting, o creație cu versuri conscious produsă de către newyorkezul Liondub, iar către finalul albumului, într-un stil modern dedicat ringului de dans, pe colaborarea cu Jr. Dangerous numită Body Bang. Aceasta se distinge printr-un instrumental ceva mai minimal, cu accent pe ritmul sacadat și percuție, fiind produsă de duo-ul Rumble, alcătuit din Liondub și Marcus Visionary.

Diferite abordări ale stilului dancehall sunt expuse și pe piesele Konkrete Soldiers, Habibi și Runaway.

Pe partea de jungle se remarcă o colaborare excelentă cu David Boomah pentru piesa Chatty Mouth, iar restul albumului este dedicat varietăților genului bass, cu o paletă largă de influențe, de la drum & bass agresiv (Judge Me), la trap (Lyrical Warfare), dubstep (Do You Know) sau chiar house (Let Loose).

Albumul Alignment reprezintă un pas important în cariera lui Navigator, expunând într-un mod perfect creativitatea și versatilitatea sa atât pe partea de interpretare, cât și pe partea de compoziție lirică.

Vă invităm să ascultați, mai sus, trei dintre piesele incluse pe acest album proaspăt. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01 - Alignment (Intro)
02 - Sound The Alarm (feat. Skarra Mucci) (Serum VIP)
03 - Naah Change
04 - Vibration (Skit)
05 - Junglist Sound (feat. Ranking Joe)
06 - Meditation Time (Sticky Joe Remix)
07 - Powers Everlasting (Liondub Mix)
08 - Jungle Culture (Skit)
09 - Inequity Worker 2011 (Noah D Mix)
10 - Chatty Mouth (feat. David Boomah)
11 - Kingston 11 (feat. Bass Nacho) (Potential Badboy Mix)
12 - The System (Skit)
13 - Pressuring The Poor
14 - Konkrete Soldiers (feat. Soultrain)
15 - Lyrical Warfare (feat. MC Agent)
16 - Tenor Fly Tribute (Skit)
17 - Do You Know (Roni Size & Erbndub Mix)
18 - Judge Me (Roni Size, No Money & Erbndub Mix)
19 - Let Loose (feat. Alaska MC) (Simplistix Mix)
20 - Hey Gyal (Skit)
21 - Body Bang (feat. Jr. Dangerous) (Rumble Mix)
22 - Habibi
23 - You Rock (feat. Marumba)
24 - Reggae Influence (Skit)
25 - Runaway (feat. Dappaman, Jah Lingua & Soultrain)
26 - Take It Easy (feat. Skarra Mucci)
27 - Alignment (Outro)

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume!Navigator - Alignment [Cover]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *