One Love Gathering 2017 – impresii, poze & video

Pe parcursul verii, am avut parte de tot felul de festivaluri şi experienţe unice şi minunate, însă sunt anumite adunări, cum ne place nouă să le numim, pe care le aştepţi din momentul în care zăpada începe uşor, uşor să se ducă, iar din pământ răzbate primul colţ verde al ierbii.

Încă de pe atunci, te cuprinde acel dor nebun de oameni dragi, de cerul înstelat, de dansul din faţa soundsystem-ului, de apusul şi răsăritul soarelui văzute din gura cortului, de lună, de apa rece cristalină a lacului Vidra, de sunetul cald al vinilului şi multe alte cele.

Şi toate aceste lucruri şi trăiri care îţi fac sufletul să înflorească le poţi găsi la One Love Gathering. 🙂

Încă de la început, îţi spun că dacă până acum nu ai ajuns la nicio ediţie ar fi timpul ca anul viitor să iei asta în calcul.

Fotografie realizată de Florin Roman

Cea de-a noua ediţie de One Love a avut loc, la fel ca ultimele patru ediţii în minunatul colţ de rai, de la staţiunea Voineasa, judeţul Vâlcea.

Gathering-ul nostru drag, a crescut organic şi natural, de la sine, iar acum, în 2017, urma să avem parte de cel mai solid, eclectic şi grozav line-up, de până acum.

Întrucât tot de anul acesta s-a introdus şi plata brăţării în avans, pentru susţinerea gathering-ului, în schimbul căreia primeai token-uri de aceeași valoare plătită, cu ajutorul cărora îţi puteai achiziționa de mâncare şi băutură, atât organizatorii cât şi noi, cei care an de an urcăm la Voineasa, aveam unele emoţii în ceea ce priveşte modul în care se va desfaşura evenimentul şi mai ales pentru numărul participanţilor.

Însă atunci când eşti serios şi pui suflet în ceea ce faci, nu are cum să nu iasă bine şi într-adevăr a fost cea mai tare ediţie de One Love de până acum!

Dar să o luăm cu începutul…

Încă de joi, Kaze Sound System, Genmaica şi noul membru al familiei, Jah Order Sound System, erau deja fixate pe poziţii.

Kaya Bar era amplasat în poieniţă, la fel ca şi anul trecut, doar bucătăria a fost strategic mutată anul acesta în spatele sălii de sport. Pe lângă scenă, care şi acum era la nivelul solului, mai era creat un acoperiş din forma unei sfere din lemn, unde artiştii se puteau relaxa şi feri de razele soarelui.

Tot la One Love au mai fost prezente de la Iaşi fetele de la ”Împletim poveşti colorate” care împleteau doritorilor minunate codiţe colorate din aţă, cei de la WakaTaka, un grup de tineri care crează obiecte artizanale şi tribale din lemn, şi, de asemenea, mai era amplasat un cort pentru cei mici gestionat de Miruna  şi Silviu de la Kindertrips, unde părinţi şi pitici aveau parte de diferite activităţi recreaţionale.

Cât timp am stat la Vidra, ne-am relaxat la cort sau în hamac, ne-am plimbat în voie prin pădure si mai ales am dat mai multe ture până la lac unde puteai pescui, te puteai da cu barca sau te puteai scălda şi răcori în apa albastră şi cristalină a acestuia.

Odată cu lăsarea serii şi aprinderea focului, urcam uşor spre sound system, unde lăsam de fiecare dată muzica să ne vrăjească şi să ne reconecteze prin dans cu tot ce era în jurul nostru şi mai ales cu propriul nostru sine.

JOI, 3 AUGUST

Joi, odată cu lăsarea serii, ne-am putut delecta cu muzică servită de către Genmaica pe soundsystem-ul care le poară numele. Dacă Chu The Ju era atent la butoane, pe Eujah l-am putut asculta din nou la microfon şi mi-a plăcut mult evoluţia lui ca şi MC.

Dubik sau Iepuraşul, membru Astronaut Kru, a testat în premieră Mixerblocks -ul, DIY electronics, cu 8 canale, moog filter şi spring reverb construit manual de către acesta. Mai multe info despre acesta şi alte produse asemănătoare puteţi găsi pe pagina Finegear.

Tot joi a fost prima dată când am avut plăcerea să vedem ce poate şi  Jah Order Sound System. Şi întradevăr e ce trebuie! Big up Tibi – Dubcious Khan şi Alin Kaze pentru munca depusă!

Pe Jah Order, şi-a făcut încălzirea şi I Mitri, care ne-a binecuvântat cu multe dub-uri şi creaţii proprii dar şi cu un Freestyle original: ”Natty Dread inna Mountain Top!”. Pe I Mitri nu îl mai ascultasem de la ediţia din 2011, de la Ciurbeşti – Iaşi şi mi-a făcut plăcere să îl văd din nou în acţiune.

La un moment dat, Tibi şi I Mitri, fiind îmbrăcaţi aproximativ la fel, dacă nu îi ştiai dinainte, puteai avea impresia că sunt tată şi fiu! 😀

Genmaica au fost cei care au încheiat noaptea, pentru toţi cei care încă aveau poftă de dans şi vibe de calitate.

Zona Reggae
I-Mitri | Fotografie realizată de Laura Skai

VINERI, 4 AUGUST

Vineri povestea a început să se schimbe! Deja se simţea că a venit wekeendul, pe pajiştea de la One Love unde erau prezenţi iubitori ai culturii soundsystem veniţi din ţări precum Franţa, Germania, BelgiaPolonia, Serbia, Bulgaria, Marea Britanie şi cu siguranţă şi multe altele.

După asfinţit, Injektah ne-a livrat un set energic de reggae – digital, încălzindu-ne pentru o noapte ce se anunţa incendiară.

Jonah Dan, cunoscut pentru release-urile sale în materie de dub ne-a surprins şi cucerit cu un set de reggae roots, presărat din plin şi cu piese rub-a-dub, ragga și chiar dancehall. În tot acest timp a fost acompaniat la microfon de către Prince Jamo care ne-a dovedit că este un singjay cu greutate, descurcându-se de minune pe orice Riddim livrat de Jonah Dan. Prestaţia acestora a fost cel mai original ”real Jamaican thing”, cel puțin din ce am prins eu la Vidra.

Alpha Steppa a venit la One Love însoţit doar de mătuşa acestuia, Christine. Unchiul său este mult prea oldschool, din câte am reuşit să aflăm, şi rareori călătoreşte în afara Regatului Unit. Deci la Vidra au fost prezenţi jumătate din Alpha & Omega şi Dub Dynasty. Însă, show-ul pe care l-au făcut a fost într-adevăr unul legendar.

Deşi Alpha Steppa a mai fost deja de câteva ori în România, la mine a fost prima dată când l-am prins live. Şi într-adevăr să îl prinzi punându-şi live propriile creaţii, este un alt vis împlinit.

Am putut ascula şi dansa pe piese de pe cel mai recent release al său, 3rd Kingdom dar şi de pe Rooted & Grounded şi restul materialelor mai vechi.

Ras Tinny, cunoscut worldwide pentru piesa Monsoon Come, lansată alături de Dub Dynasty, a preluat microfonul şi pe câteva piese, vocea sa asemeni tunetului, făcând ca întreaga pădure şi munte să răsune deopotrivă.

Don Fe, nu a putut nici el sta deoparte şi ne-a vrajit cu flautul său fermecat, deşi încă nu era trecut în programul acestei zile. 🙂

Conscious Youth au fost surpriza serii, cel puţin pentru mine, deoarece nu ştiam prea multe despre aceşti tineri. Ulterior am aflat că vin din Bristol şi Manchester. Setul lor de dub a fost numai lapte şi miere! O simfonie întreagă de simţiri şi trăiri te cuprindeau atunci când îi ascultai, greu de transpus în cuvinte! Inima o simţeai aproape în gât şi picioarele nu se mai puteau opri din dans.

Kaya Foundation şi Kaze au fost cei care au încheiat sesiunea de vineri seara, Kogaionul introdus şi el în scenă şi Kaze Soundsystem ne-au ghidat spre o nouă dimineaţă de vis. Un vis din care nu îţi mai doreai să te trezeşti.

SÂMBĂTĂ, 5 AUGUST

recenzia acestei zile este 
scrisă de Miruna Tîrcă

Sâmbătă a fost high-light-ul festivalului sau cireașa de pe tortul dub.

Seara şi mai ales noaptea au adus laolaltă aproape toți invitați din line-up care ne-au oferit un jam session memorabil, în care nu s-a ținut cont de vreun program al scenei, ci a fost o dezlănțuire pură, cu flow natural, în care artiștii s-au completat unii pe alții și au dat tot ce aveau mai bun din ei. Faptul că ei se simțeau minunat s-a reflectat și în felul în care reacționa publicul: implicat, călduros, cu mult dans la activ și chiote de bucurie.

Dub Dynasty, cel mai așteptat număr al serii, au debutat cu câteva piese dub profund și ”powerful”, ca la mama lui acasă, care au avut rolul de a încălzi publicul și a-l pregăti pentru nebunia ce urma să aibă loc.
Nu a fost un număr Dub Dynasty ‘only, pentru că în scurt timp și alți artiști au început să se perinde pe scenă și să improvizeze împreună, oferindu-ne o seară de neuitat, sub cerul înstelat de la Vidra.

Nish Wadada cu vocea sa melodioasă, Don Fe cu superbul său flaut, I-Mitri, Jonah Dan, Prince Jamo şi Ras Tinny la microfon şi nu în ultimul rând Alpha & Omega şi Alpha Steppa ne-au oferit cea mai frumoasă noapte din acest an şi pentru aceasta le suntem profund recunoscători.

Christine, membră Alpha & Omega a fost de departe sufletul petrecerii, atât vineri, cât şi sâmbătă, indiferent că a pus muzică pe sound, a cântat la chitară bass sau pur şi simplu a dansat, energia sa debordantă şi atitudinea sa pozitivă, nu aveau cum să nu te cucerească.

Alpha Steppa a avut şi el atât vineri cât şi sâmbătă, câte un scurt discurs cu puternic mesaj ”Roots & conscious”, care ne-a mers direct la inimă.

Lecția oferită de invitați adunării noastre a fost una de relaționare autentică, despre a fi împreună într-un mod cu adevărat colectiv și profund. Putem spune că acesta a fost adevăratul spirit al adunării One Love, al acceptării, al respectului faţă de natură, al comuniunii, al muzicii care uneşte şi al iubirii infinite, spirit care sperăm să se întruchipeze în mod real și să se manifeste de acum încolo la fiecare ediție a acestei minunate adunări.

DUMINICĂ, 6 AUGUST

Duminica a repreprezentat ultima mea noapte la One Love Gathering pe 2017! Reîntors sus la Vidra, eram extrem de bucuros căci deşi pe ziuă plouase bine de tot, mi-am zis că voi mai avea cel puţin încă o noapte la dispoziţie să mă bucur de muzică.

I Mitri, neobosit parcă, a fost gata să o ia din nou de la capăt. Însă nici nu începusem să ne bucurăm de good vibe-ul muzicii că s-a şi pornit o furtună şi o ploaie de munte cum rar mi-a fost dat să văd. I Mitri a încercat să îi facă faţă, rostind chiar şi la mirofon ”Jah Lighting & Thunda”’, însă cu natura nu e de joacă şi curând s-a dat stingerea în poieniţă, fiecare retregându-se sub câte un acoperiş.

Fotografie realizată de Laura Skai

În toate aceste zile ne-au mai încântat cu muzică: Forward Fever din Belgia, Dancehall Tradition, L45, General Escu, Sistah Rastafairy, Selecta Iriedaily, Selecta Droo, Atouck, Dubase, I Faya şi Marinov.

Dacă pe timpul nopţii am avut parte de multe şi fascinante reprezentaţi pirotehnice, mulţi omuleţi jucându-se la propriu, cu focul, pe timpul zilei am putut să ne bucurăm şi să luăm parte la câteva jamsession-uri pline de good vibe, energie şi culoare. Bogdan Negroiu, Cristi Chelsoi, Stevie Bass, Ursu, Raspack, dar şi mulţi alţi oameni frumoşi şi energici, veniţi fiecare cu propriile instrumente au însufleţit poieniţa.

Vreau să precizez şi faptul că mâncarea pe toată perioada adunării a fost delicioasă şi mai ales la preţuri decente, la fel şi băuturile de la bar. De asemenea, au existat toaletă ecologică şi duşuri pentru toţi participanţii.

Pentru toate acestea închei prin a-i felicita pe organizatori, pentru întreaga muncă depusă (cum bine se zice: fără efortul lor nimic nu s-ar fi întâmplat), pe toţi artiştii şi selectorii implicaţi care ne-au încântat cu vibe-ul şi piesele lor, şi nu în ultimul rând un mare Big Up pentru toţi cei prezenţi. Doar împreună putem continua şi creşte împreună această comunitate, One Love Gathering. Aceasta a devenit în timp a doua noastră casă şi familie şi ne dorim ca şi pe viitor să rămână la fel.

O altă parte frumoasă a acestui proces, de a merge la un festival sau gathering, este momentul acela când după ce se încheie totul, mergi acasă, te apuci să cauţi, să asculţi şi să descoperi creaţii uimitoare ale artiştilor pe care i-ai prins live. Parcă în acel moment recunoştinţa ta pentru aceştia creşte înzecit!

Iar la anul pregatiţi-vă pentru că One Love Gathering urmează să împlinească 10 ani! Se anunţă o ediţie cu adevărat specială!

Pe curând! Jah Guide & protect! Blessings!

Mai multe fotografii de la eveniment aici!

sursa foto articol: Facebook One Love Gathering | Laura Skai & Florin Roman

Urmăriţi-ne pentru mai multe ştiri reggae!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *