Cronică: Ragga Twins & DJ Krucial @ Expirat, București

Indiferent că asculţi mai mult reggae clasic, roots, dub sau dancehall, ca să înţelegi întregul univers al muzicii reggae şi felul în care aceste subgenuri se întrepătrund, trebuie să iei parte şi la un concert sau party jungle.

Așa că atunci când Ragga Twins vin la tine în ţară, chiar dacă e joi, clar trebuie să fii acolo. 😀

În materie de jungle music am reuşit să îi prind până acum live la noi în ţară pe Congo Natty, Daddy Freddy, General Levy, iar ca şi dj set pe Benny Page, Kenny Ken sau PsychoFreud, ca să enumăr doar câţiva dintre artiştii reprezentativi pentru acest gen, care mi-au venit acum pe loc în minte.

Pe Ragga Twins, în 2016 la Playground Summer Fest, i-am ratat, dar iată că pe 9 noiembrie băieții urmau să ajungă şi în Bucureşti la Expirat.

Şi am făcut pe ”Aghiuţă în 4” să ajung acolo, reuşind astfel să îmi ating încă un ţel. 🙂

Zona Reggae
Ragga Twins | sursa foto: https://www.facebook.com/expiratclub/

Până în momentul eruperii vulcanului numit Ragga Twins, atmosfera a fost întreţinută aşa cum se cuvine de către NotSoCommonDJ & Luca.

Pentru cei care nu au ajuns la concert şi nu îi cunosc încă pe Ragga Twins, vreau să menţionez că Deman Rocker şi Flinty Badman au peste 50 de ani, și sunt apreciați artiști veterani în industrie.

Încă de la începutul anilor ’90, aceştia şi-au început călătoria muzicală, reuşind să devină unul dintre numele sonore ale scenei jungle – reggae, reuşind să susţină show-uri incendiare pe tot globul. Iar pentru un fan înfocat ca mine, vă puteţi da seama ce a însemnat acest concert: aproape două ore de dans turbat şi de fericire în cea mai pură formă.

Aceştia au urcat pe scenă alături de Dj Crucial şi de îndată ce şi-au luat microfoanele în primire, au dinamitat Expiratul. 😀

Double trouble last night in Bucharest City! 2X MAAAD!!! Ragga Twins – pure T.N.T! #ragga #bombs #jungle #fyah #murderer #bad #ruff #tough

Posted by Sebastian Nedelcu on 10 Noiembrie 2017

Deşi încă nu am luat parte la o cursă de raliuri, experienţa Ragga Twins o pot compara ca şi nivel de adrenalină şi simţire cu una dintre acestea.

Parcă îl aud pe Flinty: ”Puneţi-vă centurile de siguranţă că luăm startul în 3, 2, 1…Goooo!!!”

Pe instrumentale de jungle, drum & bass sau dubstep, cu uşurinţă au prins 250 – 300 km/h, asta dacă într-un fel am putea compara viteza unei maşini de curse cu viteza cu care Ragga Twins  livrau rimă după rimă şi vers după vers.  Cel puţin pe toată durata concertului am trăit cu această impresie.

Diferenţa este că într-o maşină de curse, experienţa este una statică şi până la final nu mai cobori, eventual te poţi hidrata cel puţin, iar în cadrul concertului, din fericire, mai ai şi parte de respiro între piese.

Smash… Ragga Bomb, ultra hitul lansat de gemenii ragga alături de Skrillex a tunat din boxe şi toată lumea era deja în extaz. După cum livrau fiecare cântec,  cu atâta naturaleţe şi uşurinţă, aveam impresia că pot să ne ţină în priză cel puţin o săptămână. Dar tot ce e frumos are şi un final şi e normal să fie aşa , deoarece altă  experienţă magică, cu siguranţă îi va lua locul curând.

Zona Reggae
sursa foto: https://www.facebook.com/expiratclub/

Mulţumesc Ragga Twins şi Expirat că ne-aţi oferit această şansă unică, pe care sper să nu mai treacă mult timp până când vom avea ocazia de a o repeta.

Poze Ragga Twins & DJ Krucial @ Expirat, București

Urmăriţi-ne pentru mai multe ştiri reggae!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *