Mista Savona – Havana Meets Kingston

Artist: Mista Savona, Various Artists
Album: Havana Meets Kingston
Label: Baco Records
Catalog No.: N/A
Data lansării: 3 Noiembrie 2017
Format: CD | Digital | Vinil

Download on iTunes

La trei ani de la excelenta colaborare cu Sizzla pentru albumul Born A King, producătorul australian Mista Savona revine în atenția noastră cu un nou LP, de această dată fiind vorba de o combinație muzicală inedită, intitulată Havana Meets Kingston.

Cuba și Jamaica sunt două insule atât de diferite, și totuși atât de asemănătoare. Două țări care manifestă o legătură pasională cu muzica, unde migrația și diversitatea oferă un maestec cultural și un focar de creativitate.

Astfel, creația australianulul Jake Savona reprezintă un proiect extrem important și special, fiind prima colaborare pentru un album între muzicienii jamaicani și cei cubanezi, și în același timp primul album cântat simultan în limba spaniolă, engleză și jamaican patois.

Înregistrat la faimoasele studio-uri Egrem din Havana, Cuba pe parcursul a opt zile, albumul este un melanj de muzică jamaicană și cubaneză tradițională și contemporană, și aduce laolaltă artiști de seamă de pe ambele insule, precum Sly & Robbie, Bongo Herman, “Bopee” Anderson, Ernest Ranglin, Rolando Luca și Barbarito Torres din grupul Buena Vista Social Club și Los Van Van.

Acestora li se alătură, la microfon, veterani ai scenei reggae precum Cornel Campbell, Leroy Sibbles (The Heptones) sau Prince Alla, dar și artiști din generația nouă, precum Lutan Fyah, Randy Valentine sau Exile Di Brave.

Inspirați de Juan de Marcos Gonzalez și proiectul Buena Vista Social Club al lui Ry Cooder, muzicienii prezenți în studio au colaborat, compus și improvizat împreună pentru a crea o colecție impresionantă de melodii.

Reunind în studio acești artiști talentați și consacrați, LP-ul Havana Meets Kingston reușește să expună cele mai frumoase trăsături prezente în moștenirea muzicală a celor două insule și încurajează o fuziune de stiluri complet inedită.

Single-ul de debut al albumului, intitulat Carnival, a făcut deja valuri pe rețelele sociale împreună cu videoclipul care îl acompaniază, prezentând o experiență muzicală cu adevărat internațională. Flow-ul jamaican al lui Randy Valentine, combinat cu refrenul melodios cântat de artistul cubanez Solis sunt îmbinate cu măiestrie cu secțiunea de trompete, pianul cubanez un bass reggae profund și percuție afro cubaneză/afro jamaicană.

Pentru a completa incursiunea în acest peisaj sonor exotic, versiunea vocală prezentă în partea de început a LP-ului este însoțită către finalul albumului și de o variantă instrumentală care aduce în prim plan trompetele.

Havana Meets Kingston
Havana Meets Kingston. Credit: Lara Merrington

Cele 15 creații de pe album, printre care regăsim și două interludii instrumentale, prezintă un echilibru între influențele muzicii cubaneze și cele jamaicane.

Astfel, fanii genului reggae vor fi încântați să descopere, pe lângă delicioasa aromă cubaneză, vibrațiile reggae de pe melodii precum 100 Pounds of Collie, Vibracion Positive, Heart of A Lion, Dubwise, sau Row Fisherman Row.

Acestea fiind zise, vă invităm să va delectați, mai sus, cu o prezentare video a acestui album excelent, împreună cu trei dintre piesele de pe LP. Enjoy!

TRACKLIST:

01 - Chan Chan (feat. Maikel Ante, Félix Baloy, Solis & Eugenio Rodríguez El Raspa)
02 - Carnival (feat. Solis & Randy Valentine)
03 - Interlude [El Cuarto Intro]
04 - El Cuarto de Tula (feat. Maikel Ante, El Medico & Turbulence)
05 - 410 San Miguel (feat. Ernest Ranglin & The Havana Kingston Allstars)
06 - 100 Pounds of Collie (feat. Cornel Campbell, Prince Alla, The Jewels, Leroy Sibbles, 
Cali P, Lutan Fyah & Exile Di Brave)
07 - Candela (feat. Solis & Randy Valentine)
07 - Vibración Positive (feat. Randy Valentine & Anyilena)
08 - In The Ghetto (feat. Aza Lineage & Birdz-I)
10 - Heart Of A Lion (feat. Lutan Fyah, I-Maali, Brenda Navarrete and France Nooks)
11 - Interlude (feat. Julito Padrón)
12 - Carnival Horns (feat. Julito Padrón)
13 - La Sitiera (feat. Beatriz Márquez & Rolando Luna)
14 - Dubwise (feat. France Nooks & Prince Alla)
15 - Row Fisherman Row (feat. Prince Alla)

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!mista savona - havana meets kingston

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *