Februarie – Luna Regelui muzicii reggae, Bob Marley

Luna Februarie, pentru întreaga comunitate reggae internaţională şi nu numai, va rămăne în memoria colectivă ca fiind luna în care Bob Marley a venit pe lume. 6 februarie 1945 este acea zi binecuvântată.

Și la noi în țară se organizează încă începând cu anul 2005 (posibil chiar și mai devreme) diverse evenimente tip tribut dedicate marelui artist. Anul acesta parcă tributurile sunt mai numeroase ca oricând, lucru complet îmbucurător.

Iată unde merită să mergi în perioada imediat următoare (evenimentele sunt listate pe oraș și mai apoi conform datei calendaristice):

I. București

Sâmbătă, 3 Februarie – For Friends Bar: Reggae Fry-day presents Tribut Bob Marley

Pentru cel de-al șaselea an la rând, seria de petreceri Reggae Fry-day organizează tributul Bob Marley în stil propriu. Vom avea parte de piese de la Bob, interpretate în stil live de Bogdan Negroiu, solistul El Negro, dar și de melodii roots, new roots sau dub, care te vor face să dansezi.

—-

Marți, 6 Februarie – Berăria H: Bob Marley Day

Johnny King își strânge prietenii și organizează din nou cu ajutorul celor de la Berăria H un eveniment dedicat lui Bob Marley.

—–

Vineri, 9 Februarie – Club MOJO: Bob Marley Tribute by El Negro

Aproape în fiecare an, El Negro a adus în stil propriu un tribut de top pentru Bob. Se întâmplă și anul acesta în club Mojo, iar show-ul va fi realizat cu toată trupa în stil live.

——

Vineri, 9 Februarie – Fabrica: Tribute to Bob Marley

Clubul Fabrica intră și el în hora organizării tributurilor pentru Bob. Mai multe informații despre eveniment urmând să aflăm curând.

Zona Reggae

II. Sibiu

Sâmbătă, 10 Februarie – Faust Cafe Und Disko: Do The Reggae presents Tribut Bob Marley

Inimosul Natty Ned și seria lui de petreceri Do The Reggae păstrează tradiția organizării tributului pentru Bob și în Sibiu.

III. Târgoviște

Sâmbătă, 3 Februarie – Embassy Old Town: Reggae Fever

Natty Ned duce muzica lui Bob și muzica reggae și în Târgoviște, o premieră din acest punct de vedere.

IV. Timișoara

Sâmbătă, 10 Februarie – Manufactura: Bob Marley Tribute

Timișoara nu putea rata organizarea unui nou tribut dedicat lui Bob. Se întâmplă și în acest an în Manufactura, un show la care invitat special este El Negro – live dj set.

Urmăriţi-ne pentru mai multe ştiri reggae și stați cu ochii pe noi pentru a afla primii unde concertează artiștii voștri preferați!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *