Hollie Cook – Vessel Of Love

Buy from Bandcamp

Artist: Hollie Cook
Album: Vessel Of Love
Label: Merge Records
Release Date: 26/01/2018
Format: CD | Digital | Vinyl

Vessel Of Love este cel de-al treilea material discografic al lui Hollie Cook. Acesta însumează 10 piese tropical-pop, cu infuzii reggae și dub, realizate împreună cu label-ul Merge Records. Albumul este disponibil în format digital și fizic (CD și vinyl).

Titlul noului material reprezintă o metaforă, care face trimitere la puternica legătură dintre corp și suflet. De asemenea, vaza are rolul de a menține apa protejată, curată și accesibilă. Mai mult, făcând o comparație între coperta albumului precedent, Twice, și Vessel of Love, observăm că în ambele imagini este utilizat desenul ca formă de exprimare, cu multe culori pregnante. Hollie Cook este reprezentată pe coperta noului material sub diferite forme (băștinașă sau sirenă). Tot aici avem prezența apei și a nopții, elemente și simboluri care ajută la construirea și popularizarea materialului artistic.

Observăm și pe noul material că Hollie începe să-și contruiască un univers propriu, în care mai multe elemente se repetă: vocea caldă, ritmicitatea versurilor, teme și motive, efecte de sunet, instrumente, culori puternice prezente pe coperta albumului.

Hollie Cook

Hollie Cook este o artistă de origine britanică, cunoscută pentru stilul ”tropical pop” pe care-l experimentează prin muzica sa, dar și pentru colaborările cu producătorul Prince Fatty.

Moștenirea artistică vine atât din partea tatălui, Paul Cook, toboșar al formației punk-rock Sex Pistols, cât și din partea mamei, Jeni, vocalist secund în formația Culture Club. De asemenea, din familie face parte și Boy George, solistul Culture Club, care este nașul tinerei artiste.

Hollie Cook, după ce a ieșit din trupa The Slits, a lansat în 2011 primul album, care-i poartă numele. Aceasta a colaborat cu Prince Fatty, George Dekker (The Pioneers) și Dennis Bovell. Receptivitatea materialului muzical a fost pozitivă, atât din partea publicului, cât și a mediei. BBC a acordat patru stele din cinci albumului, în cadrul unei recenzii, și titlul „one of the most enjoyable reggae albums of 2011 so far”.

Un an mai târziu apare versiunea dub a albumului „Hollie Cook”, iar artista realizează un cover al piesei You Know I’m No Good, a lui Amy Winehouse.

În 2014 este lansat albumul Twice. Acest album marchează începuturile artistei în dezvoltarea stilului tropical pop.

Vă invităm să ascultați în continuare noul album semnat de Hollie Cook, una dintre cele mai așteptate creații reggae ale lui 2018.

TRACKLIST:

01. Angel Fire
02. Stay Alive
03. Survive
04. Ghostly Fading
05. Freefalling
06. Lunar Addiction
07. Turn It Around
08. Vessel of Love
09. Together
10. Far From Me

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume!

Zona Reggae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *