ALAM – Sounds Of Freedom

Artist: ALAM
Album: Sounds Of Freedom
Label: ALAM | Dibyz Music | Baco Distribution
Catalog No.: N/A
Data lansării: 2 Martie 2018
Format: CD | Digital

Buy CD

Grupul francez ALAM lansează la începutul lunii martie cel de-al treilea album de studio, intitulat Sounds Of Freedom.

ALAM este o trupă din sud-vestul Franței formată de solista Marie Biguereau în 2008, an în care au lansat și primul album, numit Premier Shuffle.

Trei ani mai târziu, în 2011, ALAM le oferă fanilor cel de-al doilea LP, intitulat Family, materialul fiind îmbogățit de experiența acumulată după numeroase concerte și timp petrecut împreună de membrii grupului.

Pe scenă, francezii au deschis concerte pentru artiști de renume precum SOJA, U Roy și Pablo Moses, Alborosie, Danakil sau Le Peuple De l’Herbe.

După ce în 2014 au avut loc câteva schimbări în componența grupului, ALAM a lansat un EP cu titlul Un Autre Chemin pe care l-au promovat cântând la festivalul Reggae Sun Ska.

Numele trupei are o semnificație multiplă, însemnând “natură” în limba indoneziană, “lumea” în arabă, și “a cunoaște” în tagalog, un dialect din Filipine.

Pentru înregistrarea albumului Sounds Of Freedom, francezii au colaborat cu doi componenți ai trupei Danakil, fiind vorba de basistul Boris Arnoux și inginerul de sunet Damien Coutrot, ambii contribuind la producție.

Single-ul Someday include o contribuție pe partea de aranjament din partea lui FLOX.

Pe parcursul celor 12 piese care compun albumul, grupul ALAM ne oferă o abordare melodioasă a genului reggae, cu influențe ce variază de la roots și dub până la pop și hip-hop.

Albumul Sounds Of Freedom este impregnat cu un sentiment de pozitivitate și optimism, calități emanate atât prin intermediul interpretărilor instrumentale, cât și cu ajutorul versurilor, care vorbesc despre o trezire a conștiintei (Where Is Your Love, Someday), de necesitatea de a crea un nou model al societății (Better World, We Are The Future), condiția emigranților (Open The Borders), comfortul de a trăi în propriul nostru cocon (Cocoon, Never Fade Away, Givin’), trăirea în momentul prezent alături de persoanele prețuite (Tomorrow) și curajul de a ne urmări visurile din copilărie pentru a ne simți cu adevărat liberi (Freedom).

Pe piesa ce definește conceptul albumului, Freedom, o putem asculta împreună cu Marie, pe cântăreața scoțiană Soom T, cele două soliste întâlnindu-se recent la un concert al lui Soom T în Bordeaux, unde aceasta a fost impresionată de sunetul trupei ALAM.

Oferind ascultătorilor mesaje conscious ce pun în centrul atenției omul și natura, acompaniate de instrumentale melodioase ce sună excelent, Sounds Of Freedom este un album de maturitate al grupului ALAM, pe care îl recomandăm cu căldură tuturor fanilor reggae, și nu numai.

Vă invităm să vizionați, mai sus, videcoclipurile realizate pentru piesele Where Is Your Love, Someday, și Tomorrow. Vizionare plăcută!

TRACKLIST:

01. Where Is Your Love
02. Better World
03. We Are The Future
04. Open The Borders
05. Freedom (Feat. Soom T)
06. Givin'
07. Someday
08. Dad
09. Tomorrow
10. Cocoon
11. Never Fade Away
12. Open The Borders (Dub)

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume!ALAM - Sounds Of Freedom [Front]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *