Kaya Foundation aniversează 10 ani cu ocazia unui eveniment ce are cap de afiș o legendă a muzicii reggae

20 Aprilie 2018 este ziua în care Kaya Foundation sărbătorește 10 ani de sesiuni roots reggae și dub, livrate publicului pe Kogaion Sound System.

Evenimentul are parte de un invitat uriaș pentru scena soundsystem. Este vorba despre Father Festus Coxsone, născut în 1951 în Jamaica și prezent pe scenă încă de la vârsta de 13 ani.

În aprilie 1965, Festus Coxsone emigrează în Marea Britanie, unde înființează alături de Lloydie, Lloyd the Mathador Sound System, pentru ca trei ani mai târziu să dea naștere celebrului Coxsone Sound System.

Sesiunile sale au revoluționat conceptul de sound system culture și au inspirat și pe alții să-și construiască mai târziu propriile sound-uri. Festus Coxsone are locul său bine-definit în istoria muzicii reggae.

Ca o paranteză, dacă ești iubitor al muzicii reggae, probabil recunoști fotografia de mai jos și probabil te-ai întrebat de foarte multe ori cine sunt personajele din imagine. Father Festus Coxsone apare în prim-planul acesteia.

Un articol foarte interesant plin de informații utile despre acest artist legendar puteți citi pe factmag.com.

Kaya Foundation
photo source: http://www.factmag.com/2015/09/02/sir-coxsone-outernational-interview/

Evenimentul organizat de Kaya Foundation va avea loc într-o locație ce urmează să fie anunțată ulterior, iar muzica va putea fi ascultată pe Kogaion Sound System și Jah Order Sound System. Sir Festus Coxsone pregătește un session format din doar din dubplates, adică piese pe care le vei putea auzi doar în seturile acestuia. Aceasta este una dintre particularitățile frumoase ale muzicii reggae privind selectorii de top.

Ne vedem pe 20 aprilie. La mulți ani Kaya Foundation!

ps. puteți asculta mai sus o sesiune auzită pe Coxsone Sound System în Londra în 1979.

sursa: facebook event

One Comment

  1. Father Festus is gonna mash down Bucharest city

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *