Vibronics – Woman On A Mission

Artist: Vibronics
Album: Woman On A Mission
Label: Scoops Records
Catalog No.: SCOOP061LP
Data lansării: 8 Martie 2018
Format: CD | Digital | Vinil

Cu ocazia zilei internaționale a femeii, Vibronics a pregătit un album special, interpretat în totalitate de voci feminine.

Materialul include opt piese înregistrate pe instrumentale noi, având la microfon atât artiste aflate la prima colaborare cu Vibronics, precum Nanci Correia, Nish Wadada, Sis I-Leen sau Trilla Jena, cât și soliste cu colaborări multiple, precum Nia Songbird, Vanya O, Saralène sau Boney L.

Fiecare piesă vocală se continuă cu un dub mix care expune aptitudinile de manipulare sonoră pentru care Vibronics este renumit.

Albumul debutează cu un apel la unitate adresat femeilor interpretat de către Nia Songbird, o tânără vocalistă din Leicester a cărei voce suavă și plină de emoție amintește de vremurile clasice ale artiștilor reggae din UK. Piesa are titlul All Sisters Unite iar instrumentalul abordează genul stepper dub.

Urmează la microfon artista africană Nish Wadada, originară de pe insula Cape Verde, cunoscută în scena reggae atât drept compozitoare cât și ca interpretă. Aceasta și-a câștigat renumele cântând mesaje lirice puternice pe release-uri ale label-urilor King Shiloh și Blackboard Jungle.

Mesajul conscious este prezent și în piesa artistei de pe acest album, numită Each One Teach One, fiind acompaniat de un instrumental dub în ritm one-drop.

Revenim apoi la ritmul stepper, cu o melodie cântată de Boney L, vocalista originală a lui Vibronics din 1997, ale cărei înregistrări sunt bijuterii dub mult râvnite, cea mai strălucitoare dintre ele fiind probabil piesa Jah Light Jah Love, devenită un imn al lui Jah Shaka. Pe noul album, Boney L își etalează din nou calitățile vocale impresionante, revenind în studio după mai bine de 10 ani, pentru a înregistra piesa cu titlul Rise Up.

În continuare, o regăsim la microfon pe artista croată Vanya O, jumătate din duo-ul Dubble. Aceasta și-a început cariera împreună cu primul grup live dub din Zagreb, Radikal Dub Kolektiv. Aici, Vanya O ne impresionează atât cu calitățile sale vocale, cât și cu abilitățile de a cânta la clavietă, pe piesa One Dub Nation, acompaniată de un instrumental dub în ritm one-drop.

Nivelul de energie crește apoi, pe producția stepper dub numită Ghetto Yout Nah Give Up, interpretată de Trilla Jenna, fondatoarea grupului exclusiv feminin Gold Label Sound System, care a făcut valuri în anii ’90 prin multiple colaborări cu legendarul Mad Professor lansate prin label-ul său, Ariwa. Cu o întoarcere fermă în scenă, stilul ei profund și militant se potrivește perfect cu conceptul acestui album.

Artista germană Saralène, ajunsă una dintre vocalistele reggae cele mai importante ale Berlinului, ne încântă auzul cu un îndemn la mai multă iubire intitulat sugestiv More Love. Pe lângă alte colaborări din trecut cu Vibronics, Saralène a lucrat și cu berlinezii Ganjaman și Longfingah, fiind și gazdă pentru soundsystem-uri de top.

Sis I-Leen vine din Geneva și s-a făcut cunoscută prin colaborările live sau din studio cu legendele locale OBF Sound System. De atunci, a avut interacțiuni cu Maasai Warrior, Dub Conductor sau Ashanti Selah. Stilul său unic îmbină influențe din genul R&B cu cele reggae și dub. Pe prezentul album, Sis I-Leen vine cu un mesaj militant pentru pace și libertate pe piesa Peaceful Warrior.

Albumul se încheie cu o interpretare vocală plină de rafinament, semnată de artista portugheză Nanci Correia care cântă despre spiritualitatea feminină pe piesa Woman Is Divine. Născută în Lisabona și crescută în Londra, Nanci este cunoscută ca jumătate din duo-ul Nanci & Phoebe și parte din familia Congo Natty. Obsesia sa față de muzică este comunicată prin vocea sa pasională și versurile pline de emoție.

Vă invităm să ascultați mai sus piesa Rise Up, în variantă integrală. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Nia Songbird - All Sisters Unite
02. Nish Wadada - Each One Teach One
03. Boney L - Rise Up
04. Vanya O - One Dub Nation
05. Trilla Jenna - Ghetto Yout Nah Give Up
06. Saralène - More Love
07. Sis-I-leen - Peaceful Warriors
08. Nanci Correia - Woman Is Divine

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume!Vibronics - Woman On A Mission

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *