Linval Thompson – Whom Shall I Fear / Fyah Ina Babylon

Artist: Linval Thompson, Roberto Sanchez
EP: Whom Shall I Fear // Fyah Ina Babylon
Label: A-Lone Productions
Catalog No.: ARK10-005
Data lansării: 26 Martie 2018
Format: Vinil 10″

Buy Vinyl

Producătorul spaniol Roberto Sanchez a colaborat cu legendarul artist jamaican Linval Thompson pentru înregistrarea unui nou album de tip showcase, ce se va numi Fyah Ina Babylon.

În anticiparea viitorului LP, label-ul A-Lone Productions ne prezintă acum primele două piese extrase de pe material, cu titlurile Whom Shall I Fear și Fyah Ina Babylon.

Melodiile abordează genul roots reggae cu un caracter vintage autentic, specific studioului A-Lone Ark Muzik Studio. Astfel, ele au fost compuse, înregistrate și mixate în mod complet analogic, folosind exclusiv instrumente interpretate de muzicieni.

Piesa Whom Shall I Fear reprezintă o adevărată bijuterie muzicală, vocea lui Linval Thompson fiind la fel de clară și frumoasă ca în tinerețea artistului. Împreună cu acompaniamentul trupei Lone Ark Riddim Force, auditorul are impresia că ascultă o producție din 1979 nemaiauzită până acum.

Pe partea lirică, Linval Thompson ne oferă un mesaj spiritual despre credința în Creator și puterea pe care acesta i-o inspiră.

Melodia este prezentată sub forma unui extended cut, versiunea vocală continuându-se cu un dub mix excelent, care scoate în evidență măiestria instrumentiștilor din Lone Ark Riddim Force și a lui Roberto Sanchez pe partea de mixare.

Fanii împătimiți ai genului reggae au putut asculta această creație excelentă încă din 2013, la Festivalul Rototom, unde Roberto a folosit-o în scop demonstrativ în cadrul workshop-ului pe care l-a prezentat, numit Dub Masterclass.

Partea B a discului include piesa Fyah Ina Babylon și varianta sa dub, acompaniată de un riddim one-drop folosit și de către Benjammin pentru melodia Be Yourself.

Aici, Linval Thompson cântă despre probleme sociale și situația complicată a tinerilor din ziua de astăzi.

Pentru a întări sentimentul unei întoarceri în timp, Linval și Roberto au decis să ofere aceste noi opere sub clasicul label Strong Like Sampson, casa de discuri fondată de către Linval Thompson la sfârșitul anilor ’70, demonstrând astfel că artistul s-a întors, și este mai puternic ca niciodată.

Vă invităm să ascultați, mai sus, două preview-uri pentru acest release de nota 10. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

A1 - Linval Thompson - Whom Shall I Fear (Extended)
B1 - Linval Thompson - Fyah Ina Babylon
B2 - Lone Ark Riddim Force - Dub Ina Babylon

ARK 10-005 [Side A]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *