Magnetic Buzz Riddim

Artist: Sylvan White, Delroy Melody, Earth Warrior, Robbie Shakespeare
EP: Magnetic Buzz Riddim
Label: Fruits Records
Catalog No.: FTR011
Data lansării: 23 Martie 2018
Format: Digital | Vinil 12″

Download on iTunes Buy / Listen

Primul release din 2018 al label-ului elvețian Fruits Records ne duce cu gândul la perioada timpurie a genului dancehall jamaican, când stilul rub-a-dub era la putere pe ringul de dans.

Trupa de muzicieni a casei de discuri, The 18th Parallel, a călătorit în Jamaica pentru a face echipă cu legendarul basist Robbie Shakespeare, membru al duo-ului Sly & Robbie, construind un nou instrumental roots excelent, intitulat Magnetic Buzz Riddim.

Prima versiune vocală este interpretată de veteranul Sylvan White, cunoscut pentru hituri precum Africans Unite sau Mountain Top, înregistrate la începutul anilor ’80. Acesta se întoarce la microfon după mulți ani de absență, oferindu-ne o frumoasă melodie dedicată naturii, cu titlul Mother Nature.

Urmează o versiune dub experimentală mixată de vrăjitorul spaniol Roberto Sanchez, care pune în valoare linia melodică de bass a lui Robbie Shakespeare.

Maestrul Roberto este responsabil atât pentru mixarea întregului material, cât și pentru secțiunea de backing vocals a primei melodii.

Partea B a vinilului expune pentru prima dată pe vinil talentul promițător al lui Earth Warrior, un tânăr artist din Rockfort, urmat de veteranul cântăreț Delroy Melody, cunoscut în anii ’80 pentru piese precum Ease Up The Pressure sau Natty Dread She Want.

Cu ajutorul acestui nou material deosebit, artiștii de la Fruits Records reușesc să aducă un tribut de calitate genului reggae Jamaican de la începutul anilor ’80. EP-ul este disponibil pe vinil în 500 de copii, cu o ediție limitată de 100 de bucăți pe vinil transaprent, recomandată colecționarilor.

Vă invităm să ascultați, mai sus, un megamix pentru acest release și piesa Mother Nature, disponibilă în întregime. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

A1 - Sylvan White - Mother Nature
A2 - Robbie Shakespeare & The 18th Parallel - Epileptic Landscape
B1 - Earth Warrior - Love Triangle
B2 - Delroy Melody - Africa Here I Come

FTR011

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *