O.B.F & Charlie P – Ghetto Cycle

Buy from Bandcamp

Artist: Charlie P
Producer: O.B.F
Album: Ghetto Cycle
Label: Dubqake Records
Release Date: 16/03/2018
Format: CD | Digital | Vinyl 2xLP

O.B.F și Charlie P își unesc forțele și lansează unul dintre albumele de referință ale anului în reggae/dub: Ghetto Cycle.

După succesul single-urilor Dub Controller și Sixteen Tons of Pressure, lansarea unui întreg LP era iminentă.

Noul material vine la patru ani de la apariția precedentului album, intitulat Wild, fiind al doilea LP marca O.B.F și cel de-al treilea pentru Charlie P.

Spre deosebire de Wild, care aducea la microfon o listă variată de MC și cântăreți, albumul Ghetto Cycle este unul omogen din punct de vedere vocal, însă nu și instrumental, fiind compus dintr-o multitudine de stiluri, pe diferite ritmuri și tempo-uri.

Astfel, Rico își demonstrează versatilitatea în calitate de producător, însă nici Charlie P nu se lasă mai prejos, adaptându-și permanent flow-ul pe fiecare instrumental abordat.

Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens îl reprezintă piesa Sweet Reggae Music, acompaniată de un Riddim one-drop, unde Charlie P alternează fără efort între pasaje cântate și versuri livrate în stil rub-a-dub.

Charlie P & OBF
Rico (O.B.F) & Charlie P

Pe partea lirică, albumul include atât piese cu o temă conscious, precum Reality, Struggling sau Ghetto Cycle, cât și melodii cu versuri destinate ringului de dans.

Pentru prima categorie, instrumentalele au ca inspirație preponderent genul reggae clasic, în timp ce în a doua categorie regăsim producții cu un stil modern, de la stepper dub (Time, Dubplate Specialist) la dancehall (Buss Up) sau chiar grime (Ah So We Dweet).

Provenind dintr-un mediu modest, o suburbie izolată a Londrei, Charlie P a trecut prin multe experiențe până a realizat că pasiunea sa pentru muzică ar putea fi un vehicul pentru emancipare.

Această traiectorie a vieții, punctată de dificultăți, capcane, muncă grea și provocări, reprezintă combustibilul din spatele pieselor de pe Ghetto Cycle.

Combinând skill-urile de lyricist de top și de deejay versatil ale MC-ului născut în Southend și producția genială și deosebit de creativă a lui Rico, noul album setează prin cele treisprezece piese ale sale o ștachetă de calitate ce cu greu poate fi atinsă.

Albumul nu se canalizează doar pe genurile pe care le poți asculta în general la o sesiune de soundsystem. Avem aici digital dub, reggae, dancehall, dar și grime sau hip-hop.

Vă invităm să ascultați în continuare această nouă bijuterie muzicală! 🙂

TRACKLIST:

01. New Generation
02. Policemen
03. Sweet Reggae Music
04. Reality
05. My Introduction
06. Time
07. Buss Up
08. Dubplate Specialist
09. Ah So We Dweet
10. Family
11. Heavier
12. Struggling
13. Ghetto Cycle

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume!

Ghetto Cycle

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *