Various Artists – Ketch A Fire

Artist: Various Artists
Album: Ketch A Fire
Label: Reality Shock Records
Catalog No.: RSRCD010
Data lansării: 30 Aprilie 2018
Format: CD | Digital

Label-ul britanic Reality Shock Records pregătește pentru sfârșitul lunii aprilie lansarea unei noi compilații, intitulate Ketch A Fire.

Primul single extras de pe acest album l-am putut asculta încă din luna ianuarie, fiind vorba de piesa Full of Lyrics interpretată de inconfundabilul Solo Banton.

Albumul reprezintă un omagiu retro în stil digital, pe care producătorul Kris Kemist îl aduce muzicii reggae izvorâte din Jamaica anilor ’80, o perioadă pionierată de către King Jammy, Steelie & Clevie, Gussie Clarke, Bobby Digital și Fattis Burrell.

Ultimii zece ani au fost marcați de o renaștere a genului digital reggae, cu numeroase label-uri apărute în jurul lumii, dedicate menținerii în viață a acestui stil.

Urmând această tradiție, înarmat cu clasicele unelte de creație, o orgă Casio, un sintetizator DX100 și un drum machine Oberheim DMX, Kris Kemist s-a dedicat proiectului ce avea să devină compilația Ketch A Fire.

Label-ul Reality Shock a fost cunoscut de mult timp drept un punct central de conexiune pentru mulți dintre artiștii britanici reggae de top și veteranii jamaicani, astfel încât tracklist-ul este în mod natural plin de nume sonore.

Pe parcursul celor 15 piese vocale, patru dintre ele însoțite și de o variantă dub, îi putem asculta la microfon pe veterani ai scenei reggae precum Tippa Irie, Daddy Freddy, King Kong, Jah Screechy, Dixie Peach, Errol Bellot sau Speng Bond.

Aceștia își expun calitățile de deejay, livrând versuri rub-a-dub pe instrumentale vintage energice în stil digital, destinate ringului de dans.

În așteptarea unui preview pentru întregul material, vă invităm să ascultați, mai sus, single-ul Full of Lyrics al lui Solo Banton. Enjoy!

TRACKLIST:

01. Allstar Freestyle Medley - Blackout JA, Bobo, Deadly Hunta, Solo Banton, 
    Donovan Kingjay, Daddy Freddy, Tippa Irie & General Levy
02. Jah Screechy - Walkaton
03. Mikey Murka & Speng Bond - Turn We Loose
04. Solo Banton - Super Lyrics
05. Errol Bellot - My Sound
06. Reggae General - Music Nowadays
07. Jah Screechy - Mad Banton
08. Solo Banton - Full Of Lyrics
09. Tippa Irie - Moving Ahead 
10. Speng Bond - Ketch A Fire
11. Dixie Peach - Digital Style
12. Reggae General - Jamaica A Mi Yard
13. King Kong - Teach Dem
14. Daddy Freddy - Strictly Reggae Music
15. Jah Screechy - Roll Call
16. Turn We Loose Dub
17. Super Lyrics Dub
18. My Sound Dub
19. Teach Dem Dub

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume!RSRCD010 Front Cover

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *