7 motive să-l vezi live pe Damian Marley la Electric Castle

Damian Marley va concerta pentru prima dată în România, miercuri, 18 iulie, în cadrul festivalului Electric Castle. Acest moment nu trebuie ratat sub nicio formă de orice fan al muzicii reggae și nu numai.

Show-ul face parte din cadrul turneului european de promovare realizat pentru albumul Stony Hill, proaspăt lansat anul trecut și premiat cu Grammy.

Biletele pot fi achiziționate de aici.

***

Iată 7 motive pentru a nu-l rata pe Damian Marley la Electric Castle

1. Ia parte la un concert istoric

Concertul lui Damian Marley la Electric Castle va fi unul legendar. Acest moment este așteptat la noi încă din 2005, de la lansarea celebrului Welcome To Jamrock, album ce a contribuit din plin la crearea unei baze solide de fani Jr Gong și la descoperirea de către mulți a acestui gen muzical în România.

De atunci, au existat zvonuri periodic cum că cel mai popular fiu al lui Bob urmează să concerteze și în țara noastră. Iată că 13 ani mai târziu, datorită organizatorilor Electric Castle, se întâmpla acest eveniment care va rescrie istoria muzicii reggae în România. Mai târziu, la bătrâneţe vei putea cu zâmbetul pe buze să le zici copiilor sau nepoţilor tăi ”am fost acolo şi l-am trăit live”. 😎

2. Damian Marley – un artist complet

Damian s-a născut pe 21 iulie 1978 în Kingston, Jamaica și este cel mai mic fiu al lui Bob Marley. Mama sa este Cindy Breakspeare, Miss World 1976.

A lansat până în prezent patru albume solo (Mr Marley, Halfway Tree, Welcome To Jamrock, Stony Hill), care i-au adus trei premii Grammy (ultimul dintre ele chiar în acest an). Pe lângă acestea mai are și două materiale discografice realizate în colabrare cu Nas (Distant Relatives), artist hip-hop de origine americană, și cu SuperHeavy, un super grup alcătuit din muzicieni renumiți precum Mick Jagger, Damian Marley, Joss Stone, Dave Stewart & A. R. Rahman.

Pe lângă toate acestea se mai poate lăuda cu o serie de single-uri și compilații foarte apreciate de public, dar și cu reușite impresionante ca producător.

Toată biografia artistului poate fi oricând consultată detaliat pe wikipedia sau printr-un simplă căutare pe google. 😋

3. Concertul – un show unic de lumini, sonorizare şi visuals

Noi, echipa Zona Reggae, l-am mai prins live pe Damian Marley live în concert atât la Rototom (2013), cât și la Budapesta (2016) şi te asigurăm că merită fiecare leu dat pe bilet.

Pe lângă vibe-ul său unic, concertul în sine va fi unul fabulos ce va include lumini, o sonorizare de top şi visual-uri încântătoare. Va fi o experiență autentică a ceea ce înseamnă un concert reggae în adevăratul sens al expresiei.

4. Live band-ul lui Damian face toți banii

Damian Marley va fi susținut la Electric Castle de trupa sa, care include și două backing vocals, iar cu ajutorul acestora, piesele pe care deja le știi vor căpăta o nouă formă și un nou sound disponibil doar în concerte.

Instrumentiştii care fac parte din trupa lui Damian au muzica reggae în sânge, iar vibe-ul și energia livrate publicului sunt unice. Cireaşa de pe tort este un tip cu dreduri care pe tot timpul show-ului, dansează şi flutură steaguri în culorile reggae sau ale Jamaicăi.

5. Reggae, dancehall, hip-hop, dubstep și nu numai

Damian este un artist polivalent. Pe lângă reușitele sale din muzica reggae și dancehall, Jr Gong este capabil oricând să scoată hituri indiferent de genul muzical: hip-hop, dubstep, pop sau chiar rock. Există o legendă conform căreia se zice că dacă-l iei pe Damian Marley pe o colaborare acesta te va duce pe primul loc în topuri. 😝

A colaborat cu artiști renumiți din alte genuri precum Skrillex (Make It Bun Dem), Jay-Z (Bam), Cypress Hill/B-Real (Ganja Bus, Fire, Can’t Keep Me Down), Bruno Mars (Liquor Store Blues), Ty Dolla Sign (So Am I, Medication Remix), Gwen Stefani (Now That You Got It), Mariah Carey (Cruise Control), Wiz Khalifa (Medication Remix), Snoop Dogg (Get A Light), Guru (Stand Up), pentru a enumera doar câțiva.

Aşadar dacă asculţi oricare dintre aceste genuri sau ești fan al acestor artiști, trebuie să fi prezent la concert.

Zona Reggae

6. Moştenirea lăsată de Bob Marley trăiește și prin muzica lui Damian

Moștenirea lăsată de Bob Marley, regele muzicii reggae, este una planetară. Acesta a transmis mai departe mesajul de unitate, egalitate, pace şi mai presus de toate iubire universală, fiind în acelaşi timp un revoluţionar şi un luptător împotriva sistemului, denumit generic Babilon.

La Bonţida suntem siguri că vom asculta şi multe piese îndrăgite din repertoriul lui Bob, cântate într-o manieră unică de Damian.

7. Festivalul în sine va fi un spectacol total

Dacă ai mai păşit până acum în curtea castelului de la Bonţida atunci cu siguranţă ştii la ce ne referim. Dacă nu, surpriza va fi cu mult mai mare. La Electric Castle muzica mereu se împleteşte cu celelalte arte şi cu tehnologia, rezultatul fiind mereu o experienţă vizuală şi auditivă unică.

Anul acesta la castel vom avea ocazia să îi prindem live printre alții pe: Jessie J, London Grammar, Delinquent Habits, Mura Masa, Groove Armada (dj set). Întregul line-up poate fi consultat aici.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *