Alpha Steppa & Nai-Jah – The Great Elephant

Artist: Alpha Steppa, Nai-Jah
Album: The Great Elephant
Label: Steppas Records
Catalog No.: ASLP009-10
Data lansării: 21 Septembrie 2019
Format: CD | Digital | Vinil

Buy CD

Producătorul britanic Alpha Steppa ne oferă în luna septembrie unul dintre cele mai anticipate albume dub ale anului, intitulat The Great Elephant.

Materialul reprezintă cel de-al treilea LP din cariera artistului și vine la un an distanță de la apariția precedentului album, 3rd Kingdom, și la doi ani de la albumul de debut, Rooted & Grounded.

La fel ca și în cazul precedentelor opere, The Great Elephant este împărțit în două părți, prima conținând versiunile vocale iar cea de-a doua fiind destinată variantelor dub corespondente acestora. Însă, spre deosebire de primele două LP-uri, unde Alpha Steppa a invitat la microfon o listă variată de artiști, The Great Elephant are un format omogen, producătorul colaborând de această dată exclusiv cu cântărețul nigerian-francez Nai-Jah.

Astfel, The Great Elephant spune povestea realității lui Nai-Jah crescând în Nigeria, albumul pictând o imagine a corupției, lăcomiei și suferinței, un context cu care orice om din jurul lumii poate să empatizeze. Pentru a învinge aceste vicii ale societății, Nai-Jah face referire la forța prin unitate și oferă inspirație și speranță prin versurile sale atent gândite și livrate pe un ton sincer.

Alpha-Steppa-&-Nai-Jah-1
Nai-Jah & Alpha Steppa

Pe parcursul celor zece piese care compun albumul, vocea deosebită a artistului este acompaniată de instrumentale puternice cu un sound rafinat și exotic, care subliniază caracterul militant al versurilor.

Din punct de vedere sonor, albumul se remarcă prin stilul inconfundabil caracteristic producțiilor semnate de Alpha Steppa, având o fundație solidă de tobe și bass, adesea în ritm stepper, peste care sunt așternute diverse instrumente ce definesc linia melodică. Printre acestea se regăsesc, după cum era de așteptat, o multitudine de instrumente specifice culturii africane precum și sunete ambientale preluate direct din natură.

Pe partea dub a albumului, Alpha Steppa ne oferă o explorare extinsă a peisajului sonor definit de aceste producții instrumentale deosebite, ce scoate în evidență pe rând diferite componente, pe un fundal dominat de bass-ul profund și ritmul militant al tobelor.

The Great Elephant reprezintă o creație cu adevărat unică, un album puternic de protest care cu siguranță îi va provoca, inspira și înălța pe ascultători.

Vă invităm să vizionați, mai sus, două clipuri filmate pentru acest material proaspăt. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

CD1 - Vocal
01. How Long (Intro)
02. Rice Traffic
03. Repatriate Your Dollars
04. Advanced Peace
05. Africa Is Great
06. Amazon
07. Progress
08. Last Call
09. Overcome
10. Chanting
11. Biko

CD2 - Dub
01. Dub Traffic
02. Repatriate Your Dub
03. Advanced Dub
04. Dub Is Great
05. Amazon Dub
06. Progress Dub
07. Last Dub
08. Dub Overcome
09. Dub Chanting
10. Biko Dub

Alpha Steppa & Nai-Jah - The Great Elephant [Cover]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *