Cronică: Concert El Negro @ Mojo, București

Zâmbete și aplauze pentru El Negro sâmbătă la Mojo – Recenzie Concert Live 24.11.2018.

El Negro, formația care a popularizat muzica reggae în România încă din 1999, continuă mișcarea reușind să stârnească emoțiile publicului cu fiecare ocazie.

Noaptea a fost deschisă în clubul bucureștean Mojo, de membrii formației El Negro printr-un concert susținut live. Publicul s-a încărcat cu energie și vibrații pozitive, iar atmosfera a fost alimentată, cu veselie, de dans și mișcare multă.

Concertul a început cu o adaptare personală a Riddim-ului extrem de popular intitulat World Jam și a continuat cu piesa Deschide Noaptea.

Dansăm pe Iarbă încântă prin versurile ce au o puternică încărcătură pozitivă, promovând iubirea și libertatea. Dansul reprezintă una dintre cele mai frumoase forme de exprimare, iar încurajarea mișcării nu poate să însemne decât încurajarea unui stil de viață sănătos.

Ploaia a reușit încă o dată sa facă publicul să empatizeze cu problemele sociale abordate în lirica piesei. Pesemne că temele reprezentate în melodie încă sunt de actualitate în 2018, după aproximativ 13 ani de la lansarea piesei. Lupta dintre bine și rău este prezentată prin conturarea unei imagini a societății românești, unde oamenii sunt prinși în rutină, nu își mai zâmbesc, își văd doar propriul interes și se iau după aparențe sau stereotipuri, fără să mai acorde atenție esenței. Aceasta se încheie într-o notă pozitivă, cu versuri ce promovează un stil de viață pacifist.

Altă piesă care atrage atenția încă prin titlul său este Liniștea, poate pentru că deseori avem nevoie de ea și de obicei se lasă mai greu. Și acest motiv prezintă un înțeles abstract, chiar spiritual, artistul referindu-se la o stare de împăcare, armonie și echilibru. Poate să pară amuzant, dar deloc întâmplător, faptul că și aici avem motivul ploii, însă facându-se referință la înțelesul propriu al cuvântului.

În cadrul concertului ne-am delectat și cu hitul arhicunoscut It’s a Pity, interpretat de către Adelina Borșan. Spre finalul concertului publicul a fost antrenat în mișcare și dans de piesele Două Fire de Iarbă și Nu Mai Fumați Marijuana, cea din urmă fiind lansată chiar anul acesta.

Setlist-ul band-ului a inclus așadar atât piese noi, cât și piese mai vechi, dar care încă sunt extrem de populare în rândul ascultătorilor. Printre ritmurile Reggae, Dub și Ska, am ascultat și cântece cu influențe funk, pop și rock și care au oferit publicului diversitate.

Concertul și atmosfera creată au reușit să-i scoată pe cei prezenți din rutină, motiv pentru care așteptăm cu nerăbdare ce surprize ne pregătește El Negro în 2019, când formația va aniversa 20 de ani de existență artistică.

LIVE BAND:

Bogdan Negroiu - solist
Andrei "Jah" Filip - bass
Dan Ursu Olar - percuții
Daniel Bvs Olteanu - tobe
Adelina Borsan - leader & backing vocals
Cristian Chelsoi - chitară
Alexandru Bogdan - clape

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *