Dub Pistols, The Jungle Bandits were back in Cluj Napoca!

Vineri pe 16 noiembrie a fost ziua în care bandiţii londonezi de la Dub Pistols au deturnat încă o dată Form Space-ul din Cluj-Napoca!

În căutarea preţioaselor Crazy Diamondsnumele celui mai recent album al trupei, Dub Pistols ne-au livrat încă un concert memorabil! Mereu tânărul şi energicul Barry Ashword, raggamuffin-ul dancehall warrior Seanie T şi ceilalţi haiduci ne-au livrat înca un show incendiar.

Nico de Transilvania a revenit in orasul natal, deschizând seara cu piese incluse pe materialul Music Without Frontiers!  Albumul de debut semnat de Nico se adresează umanităţii, muzica fiind cea care transcende orice graniţă. Folclorul românesc întalneşte muzica electronică într-o armonie de sunete ancestrale şi vindecătoare.

Dub Pistols in concert

Acordurile de balkan, global, electro swing amestecate cu brass, gipsy şi folk, toate se regăsesc pe albumul de debut semnat de Nico de Transilvania. O parte din piese au fost înregistrate în pădurile de la noi din ţară, artista colaborând cu lăutari şi alţi artişti ce duc mai departe folclorul arhaic sub diferite forme. Chiar îmi doream să o aud pe Nico live şi eram curios cum vor fi mixate piesele noi.

De fapt  show-ul de la Cluj nu s-a bazat pe mixat ci pe prezentarea fiecărei piese în parte. Mi-a plăcut mult piesa Grăiesc şi Come Tet Your Sisters.

Spre final am avut bucuria să ascultăm şi o piesă ce a făcut deja istorie în Undergroundul românesc:  Frunzuliţă Iarbă Deasă (Subcarpați & Mădălina Paval).

Dub Pistols

Puţin după miezul nopţii, Dub Pistols au urcat pe scenă publicul aşteptându-i cu sufletul la gură.

Pentru Cluj-Napoca este deja o tradiţie ca Dub Pistols sa concerteze în Form Space, an după an. Astfel poţi urmări evoluţia respectivei trupe, iar la Dub Pistols îmi place faptul că reuşesc să se menţină mereu la înalţime ca şi show şi profesionalism.

Zona Reggae

Crazy Diamonds, cel de-al saptelea album al trupei continuă povestea precedentului The Return of the Pistoleros.

Energia explozivă a muzicii jungle, acordurile de reggae şi ritmul de dancehall au pus stăpânire înca o dată pe publicul venit sa petreacă pănă în zori.

De pe cel mai recent album al lor mi-au placut cum au sunat live şi mai ales reacţia publicului la colaborările cu Ragga Twins pe Lively și mai ales Mad On the Road, piesă ce redă viaţa trupei din cadrul  turneelor  internaționale.

Piesele arhicunoscute precum Ganja, Sticky Situation, Pistoleros și Rub A Dub au rasunat în noapte. Barry & Seanie T au trăit fiecare piesă la maxim şi astfel alături de colegii lor au ţinut publicul în priză pentru încă o noapte.

Spre final, încălziţi şi cu adrenalina pompând încă în vene, deşi coborâseră am reuşit să îi readucem pe scenă. Astfel am putut să ne mai bucurăm de încă două piese energice marca Dub Pistols.

Detour a fost cel care a încheiat seara cu un Dj Set pe care din păcate nu am mai reuşit să îl prind.

Zona Reggae

Mulțumim Dub Pistols pentru concertul uragan şi să ne revedem la fel de frumoşi, energici şi pozitivi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *