Pablo Raster – Art Of Dub

Artist: Pablo Raster
Album: Art Of Dub
Label: Elastica
Catalog No.: ELA067
Data lansării: 15 Iunie 2015
Format: Digital

Label-ul italian specializat în muzică bass Elastica Records a lansat de curând albumul solo de debut al lui Pablo Raster, intitulat Art Of Dub.

Pablo Raster este un producător, cântăreț, și muzician italian, responsabil pentru producția a numeroase albume, și având la activ peste 800 de prestații live în Italia și Europa. Acesta a lucrat cu artiști precum Zion Train, Madaski (Africa Unite, Dub Sync), Dziga, KG Man, Kasia Malenda, Vlastur sau Ricc Frost.

Pe albumul Art Of Dub, Pablo ne prezintă viziunea proprie asupra muzicii dub, exprimată prin intermediul a 11 piese, combinând melodiile vocale cu creații strict instrumentale.

Materialul debutează cu un ritm stepper militant și versuri conscious cântate de către Dan I, pe piesa cu titlul Word, Sound And Power. Continuăm alături de Barry Isaacs, pe același ritm stepper, însă de această dată cu o linie melodică de sintetizatoare, care dă tonul piesei Rejoice.

Interpretul italian MrDill Lion Warriah este și el prezent pe album, și ne îndeamnă să iubim viața pe care o trăim, pe piesa cu titlul sugestiv Love Your Life. Această melodie plină de pozitivitate este însoțită în continuare și de o variantă dub inedită, strict instrumentală, a cărei linie melodică este cântată la acordeon, un lucru rar întâlnit în muzica dub.

Combinația sună însă foarte bine, lucru de care vă invităm să vă convingeți singuri, mai sus, prin vizionarea videoclipului filmat pentru această piesă, ea fiind și cea care dă titlul albumului.

În mod surprinzător, singura melodie cântată într-o limbă străină de pe album nu este interpretată în italiană, ci în limba franceză, de către Natty Sly, creația având titlul An Lè Bolèt.

Ultima piesă vocală reprezintă o colaborare cu o voce feminină, fiind vorba de Valentina Benaglia, care abordează o tematică socială, atingând subiectul manipulării pe creația cu titlul sugestiv Manipulation. Aceasta este cea de-a doua piesă de pe album care beneficiază și de o versiune dub, de această dată realizată într-un stil ceva mai tradițional, combinând secțiunea ritmică, adusă în prim plan, cu segmente vocale tratate cu delay, reverberație, și alte efecte.

Albumul Art Of Dub continuă cu încă patru piese, fiind vorba de creații dub strict instrumentale, cu influențe electronice, la baza cărora stau același ritm stepper care domină întregul material.

Pe ultima melodie, intitulată Battle Of Megiddo, ne putem delecta și cu sunete de vioară, aceasta fiind o colaborare cu producătorul și violonistul polonez Violinbwoy.

Vă invităm să ascultați, mai sus, un preview al acestui album, dar și să vizionați videoclipul filmat pentru piesa Art Of Dub. Audiție și vizionare plăcută!

TRACKLIST:

01. Word, Sound And Power (feat. Dan I)
02. Rejoice (feat. Barry Isaacs)
03. Love Your Life (feat. MrDill Lion Warriah)
04. Art Of Dub (feat. Sandro Paradisi)
05. An Lè Bolèt (feat. Natty Sly)
06. Manipulation (feat. Valentina Benaglia)
07. Manipulation Dub
08. Barumba
09. Open Up Your Mind
10. Enemies
11. Battle Of Megiddo (feat. Violinbwoy)

Buy from JunoDownload

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Pablo Raster - Art Of Dub

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *